Imam 28 godina i do sada sam pobacila već 4 puta. Nikada ništa posebno nije nadjeno, bar ja ne znam da je….Kažu mi da pokušam ponovno, bojim se. Ima li neki postupak kojim bih možda moje šanse da imam dijete bile veće?

Nakon ponavljanih gubitaka trudnoće izgledi da idući pokušaj bude uspješan uvijek je veća no opasnost ponovnog pobačaja. Medjutim, s obzirom da s godinama u tijelu nakupljamo otrove koje tijelo teško izbacuje, a ti otrovi mogu remetiti funkciju organa bitnih za uspješno zanošenje i iznošenje trudnoće, nije na odmet pokušati detoksikaciju prije planirane ponovne trudnoće. Postoje brojni postupci, SCIO tehnika koju radim, jedna je od mogućih.

read more

Nakon poroda prije 6 mjeseci imam “grbu” na trbuhu, točno u sredini, posebno se vidi kad pokušam stegnuti mišiće. Može li to biti posljedica trudnoće , ima li tomu lijeka? Jeli to bruh? Imam već dvoje djece, no ovako nešto nisam primjećivala ranije. Sada mi je 38 godina…..

Moguće je daimate bruh , no vjerojatnije je da imate dijastazu ravnih mišića prednje trbušne stijenke. Bilo bi dobro napraviti pregled , klinički i UZV-om, da se procijeni o čemu se radi. To rade i neki ginekolozi…..

read more

Rano nakon završetka krvarenja za koje sam mislila da je menstruacija imala sam TRG pregled bubrega. Potom da napravila ginekološki pregled i nadjeno je da sam trudna!!! U vrijeme snimanmja trudnoća je biola oko 5 tjedana. Moram li pobaciti….?

Treba točno provjeriti kolika je trudnoća trajala na dan RTG snimanja. Ako je od ovulacije prošlo manje od 35 dana, ne trebate brinuti; trudnoća je nastala u vrijeme kada se ne dešavaju oštećenja koja fetus ne može preživjeti zdrav.

read more

Pozdrav jako sam zabrinuta i neznam sto uciniti , naime zadnji puta sam dobila prije tri i pol mjeseca prije toga mi je bila redovna menstruacija test sam radila na trudnocu tri puta do sada i bio je negativan , imam vec dugo vremena neobican icjedak i primjetila sam isto da prilikom spolnog odnosa jednostavno imam neki tupi osjecaj . Jako sam zabrinuta. Molim vas pomozite

Izostanak menstruacije ovog trajanja je sekundarna amenoreja. Uzroka može biti više i treba ustanoviti o čemu se radi, posebno zbog sukrvice i iscjetka koji primjećujete.

read more

Imam 48 godina i pijem Yaz kontracepcijske pilule već 18 godina zbog obilnih i bolnih menstruacija i zbog zaštite. Pošto sam u perimenopauzi, primjetila sam gubitak energije, nadutost, sakupljnje masnoće na području trbuha. Mogu li koristiti uz pilule neki biljni pripravak koji izbacuje višak estrogena iz organizma (npr Tummy tox- hormone balance).

U Vašim godinama trebalo bi procijenti menopauzalni status i nadmjesno liječenje prilagoditi njemu. Mislim da kontracepcijske pilule nisu više za Vas.

read more

Već godinu dana koristim o.k. Prvo sam koristila Yasmin pilule pa sam od augusta prešla na Yaz. Nisam imala nikakvo krvarenje izmedju menstruacija do prošli mjesec i evo ovaj. Početkom mjeseca sam bila na pregledu i uradila papa test gdje je sve uredu ali ovaj mjesec, 7 dana prije prestanka aktivnih tableta, imam smeckasto krvarenje, ne previše. Već sam zavrsila pauzu od 4 dana bijelih tableta i pocela sa novim pakovanjem ali pravu menstruaciju nikako nisam dobila vec se ovo oskudno krvarenje povlaci uporno. Imam li razloga za brigu ? Šta da uradim da ovo krvarenje prestane ? Postoji li ikakva sansa za trudnoćom? Tablete sam pila svaki dan u isto vrijeme +-15 minuta, nijednu nikad nisam zaboravila, preskočila niti sam povracala ili imala proliv poslije. Nisam u mogućnosti trenutno otići svom doktoru. Unaprijed Vam hvala

Ako pilule uzimate prema uputama, zaštićena ste od trudnoće. Medjutim, krvarenja su moguća, katkad dugotrajna, smetaju, pa je potrebno promijeniti vrstu pilule…..

read more

Postupci pojedinih Institucija su različiti i ovise o puno toga….U Instituciji gdje sam donedavno vodila odjel poradjamo trudnoće s prijevremenim prsnućem vodenjaka odmah po prsnuću, ne čekajući, gotovo uvijek već nakon navršenih 32 tjedna trudnoće, katkad i ranije. Smatramo da je to za ženu i dijete bolje rješenje…..

read more

Ginekološka poliklinika GinOps

Polikliniku GinOps osnovala je prof. dr. sc. Snježana Škrablin, nakon prikupljenih 25 godina kliničkog iskustva u Klinici Petrova . Dr. Škrablin je specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist iz fetalne medicine i opstetricije,...

Kontakt

Korčulanska 3F
10000 Zagreb
Mob. 091 668 89 98
E-mail: ginops@ginops.hr
Tel. 01 6180 955

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike!

© GinOps. Sva prava pridržana.