Menopauza je posljednja menstruacija u životu I da je ona prošla možemo znati samo naknadno. Nakon menopauze nema više menstruacija. Bilo koje krvarenje koje nastupi nakon menopauze nije više menstruacija, nenormalno je I valja ustanoviti razlog zbog kojeg se dogodilo. Vrijeme prije I nakon menopauze zovemo perimenopauza I može trajati različito dugo. U nekih žena tegobe mogu trajati 10 godina I dulje.

U predmenopauzi mijenjaju se koncentracije hormona, posebice estrogena I progesterona. Najprije počne opadati I varirati razina progesterone, a s prestankom ovulacija  preoizvodnja progesterone potpuno prestaje. Kasnije počinju varirati I razine estrogena, premda se, u nekih žena više, u nekih manje, proozvodnja estrogena nastavlja I dalje. S obzirom da sva tkiva I organi posjedjuju receptore za estrogene I progesterone, tkiva I organi zapažaju promjene koncentracije hormona I njihova medjuromjera I to uzrokuje probleme u dijela žena. Pravilnom intepretacijom tegoba I sagledavanjem zdravstvenog stanja svake pojedine žene mogu se izbjeći brojne nepotrebne, pa I neugodne pretrage I pregledi.

Ginekološka poliklinika GinOps

Polikliniku GinOps osnovala je prof. dr. sc. Snježana Škrablin, nakon prikupljenih 25 godina kliničkog iskustva u Klinici Petrova . Dr. Škrablin je specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist iz fetalne medicine i opstetricije,...

Kontakt

Korčulanska 3F
10000 Zagreb
Mob. 091 668 89 98
E-mail: ginops@ginops.hr
Tel. 01 6180 955

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike!

© GinOps. Sva prava pridržana.

Share This