Rana kod carskog reza
Carski rez može se obaviti na nekoliko načina, premda su najčešća dva: incizija u medijalnoj liniji uzdužno ili incizija poprečno 2 prsta iznad simfize. Ova druga metoda se , zbog niza prednosti, radi daleko češće. Režu se: koža, potkožno masno tkivo, fascije (vezivne spone koje vežu mišiće uz podlogu) ravnih I kosih mišića trbuha, prepretionealno masno tkivo, te potom peritoneum (potrbušnica) I mišić maternice. Potom slijedi otvaranje plodovih ovoja I porod djeteta. Kod carskog reza, neovisno o metodi, ne režu se trbušni mišići; oni se samo razmiču.
Nakon poroda djeteta I posteljice, najprije se šiva mišić maternice. Potom se šiva peritoneum, približavaju ravni trbušni mišići (za to se može upotrijebiti nekoliko šavova “na mišić”) I šivaju fascije trbušnih mišića. Slijedi rekonstrukcija potkožnog tkiva I kože. U koliko je tijekom carskog reza I reparacije maternice postojalo obilnije krvarenje, na kožu trbuha može se izvesti dren na koji će se izlučivati skupljena krv I sekreti. Isto se može učiniti u koliko su uočena oštećenja mišića ili mekih tkiva, postavljanjem drena ispod šava fascije. Kao I svaka rana, I ova normalno cijeli tijekom 6 dana, kada se skivaju šavovi kože.

Pošaljite nam upit i dogovorite pregled

 nisam robot

Ginekološka poliklinika GinOps

Polikliniku GinOps osnovala je prof. dr. sc. Snježana Škrablin, nakon prikupljenih 25 godina kliničkog iskustva u Klinici Petrova . Dr. Škrablin je specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist iz fetalne medicine i opstetricije,...

Kontakt

Korčulanska 3F
10000 Zagreb
Mob. 091 668 89 98
E-mail: ginops@ginops.hr
Tel. 01 6180 955

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike!

© GinOps. Sva prava pridržana.

Share This