To je pregled liječnika specijaliste/subspecijaliste neke grane medicine s ciljem liječenja nekog medicinskog problema, najčašće iz druge medicinske specijalnost, uzimajući u obzir  probleme drugog organa ili organskog sustava. Npr. pacijentica koja vaginalno krvari treba liječenje radi malignoma bubrega ili aneurizme aorte. Konzilijarni pregled ginekologa potreban je kako bi se razjasnilo koji je razlog krvarenja, je li razlog krvarenja ozbiljna bolest genitalnih organa, treba li joj ginekološko liječenje I kakvo, može li na planiranu operacija neovisno o ginekološkom problemu ili je ginekološki problem potrebno riješiti prije svih planiranih zahvata. Konzilijarni pregled I mišljenje može jako pomoći u donošenju za pacijenticu najbolje odluke.

Drugo mišljenje

To je izražavanje vlastitog mišljenja o rješavanju odredjenog ginekološkog problema nakon uvida u medicinsku dokumentaciju uz ili bez istodobno ponovno obavljenog ginekološkog pregleda I ostale popratne, najčešće ultrazvučne dijagnostike. Obično ga daju najiskusniji  liječnici iz odredjenog područja. Drugo mišljenje najčašće se traži kada je za rješenje nekog problema moguće više različitih postupaka, a liječnik koji primarno liječi pacijenticu nije siguran koji je najbolji ili se medicinski eksperti ne slažu u izboru optimalnog postupka. Npr. žena koja ima 38 godina I nekoliko mioma želi zanijeti I postavlja se pitanje potebe za operacijom. Ili, trudnica koja je ranije nekoliko puta pobacila, sada je u 24 tjednu trudnoće, vrat maternice je zatvoren,a postavlja se pitanje preventivne serklaže. Ovakovih situacija ima bezbroj I potrebno je veliko iskustvo I znanje kako bi se procijenilo koji je postupak, uzimajući u obzir brojne okolnosti, za odredjenu ženu najbolji.

Pošaljite nam upit i dogovorite pregled

 nisam robot

Ginekološka poliklinika GinOps

Polikliniku GinOps osnovala je prof. dr. sc. Snježana Škrablin, nakon prikupljenih 25 godina kliničkog iskustva u Klinici Petrova . Dr. Škrablin je specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist iz fetalne medicine i opstetricije,...

Kontakt

Korčulanska 3F
10000 Zagreb
Mob. 091 668 89 98
E-mail: ginops@ginops.hr
Tel. 01 6180 955

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike!

© GinOps. Sva prava pridržana.