Bioidentični hormoni

To su hormoni (estrogeni, progesteron, DHEA_S) koji su, za razliku od “konvencionalnih” pripravaka, svojim sastavom istovjetni priprodnim hormonima. Tijelo ih dakle, prepoznaje kao tvar koju je samo stvorilo i lako podnosi. Pripravljaju se u ljekarni kao magistralni lijek, a nanose preko kože ili peroralno. Nuspojava uz njih praktički nema.

Vrlo su korisni u prevenciji osteoporoze, depresije i uklanjanju navala vrućine. Mogu se, medjutim, koristiti i uz hormonalne neravnoteže kod npr. simptoma policističkih jajnika ili neplodnosti.

Hormoni su odgovorni za održanje dobrog zdravlja, oni su aktivatori metabolizma, pa , u koliko se približavamo dobi menopauze mogu produljiti održavanje mladenčkog izgleda i dobrog funkcioniranja orgnizma u cjelini. Stoga ih treba početi nadomještati na vrijeme. Bioidentični hormoni tako su sastavni dio modernih “anti age” tretmana i tu su se pokazali nezamjenjivima…..

Ginekološka poliklinika GinOps

Polikliniku GinOps osnovala je prof. dr. sc. Snježana Škrablin, nakon prikupljenih 25 godina kliničkog iskustva u Klinici Petrova . Dr. Škrablin je specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist iz fetalne medicine i opstetricije,...

Kontakt

Korčulanska 3F
10000 Zagreb
Mob. 091 668 89 98
E-mail: ginops@ginops.hr
Tel. 01 6180 955

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike!

© GinOps. Sva prava pridržana.

Share This