Draga g. Jasenka, potpuno razumijem Vaše muke….Borite se s možda najtežim problemom u našoj struci… Ponovljeni pobačaji, posebice nakon jednog urednog poroda, najstresniji su mogući dogadjaj za ženu. To tim više što najčešće nemaju neki prepoznatljiv uzrok….

Ponovljeni pobačaj danas se tumači posljedicom više nepovoljnih dogadjaja, koji su, brojem, ili intenzitetom, prešli “prag”. Dakle, najčešće nema jednog razloga, već su to više okolnosti koje, zbrojene, ne dopuštaju da se, trudnoća normalno razvija. Kako im pristupiti uvijek je dvojbeno, jer samo jedan “lijek” obično nije dovoljan. Vidjeli ste kako je to bilo i pored Fragmina…Dakle, nerijetko je najvažniji pristup ženi i fino “titriranje” postupaka tijekom trudnoće koji će zbrojeni, dovesti do uspjeha…Nema recepta i nema jedinstvene preporuke. Jer “recepti” obično ne uspiju. Svaka je žena drugačija i zahtijeva sasvim malo drugačiji postupak koji se osjeti i slijedi. Ne uspije uvijek, nikada ništa ne uspijeva uvijek i kod svakog, ali ne mogu reći da su rezultati loši. Medjutim, sve valja uzeti u obzir, i najsitnije detalje, jer su oni za Vas bitni, za neku drugu ženu najčašće uopće nisu…Dakle, sve, od obitelji, preko Vaše životne priče i sitnih detalja prve trudnoće, nalaza, stupnja čistoće, citologije, bakteriologije, genetske obrade, imunologije itd., pa do svakog pojedinog pregleda u aktualnoj trudnoći.Postupak se stalno prilagodjava situaciji…..

VP, S. Škrablin

Pitajte doktore

Pošaljite nam upit i dogovorite pregled

 nisam robot

Ginekološka poliklinika GinOps

Polikliniku GinOps osnovala je prof. dr. sc. Snježana Škrablin, nakon prikupljenih 25 godina kliničkog iskustva u Klinici Petrova . Dr. Škrablin je specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist iz fetalne medicine i opstetricije,...

Kontakt

Korčulanska 3F
10000 Zagreb
Mob. 091 668 89 98
E-mail: ginops@ginops.hr
Tel. 01 6180 955

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike!

© GinOps. Sva prava pridržana.

Share This