Težina djeteta nma veći utjecaj na spontanio okret zadak-glava i on se često dešava i u samom terminu, pa i početkom spontanog poroda.
Vanjski okret je jednostavan zahvat koji se radi preko trbuha trudnice, negdje oko 38-tog tjedna, ako je dijete još u stavu zatkom. Nije ivazivan, ne boli i nije neugodan; naime, radi se po principu “ako ide-ide”, ako ga nije moguće učiniti blagim pokušajem, najbolje je odustati i ne forsirati. Za uspješan okret potrebno je zadovoljavati neke preduvjete; npr. da posteljica nije sprijeda, da je dijete u odredjenim podtipovima stava zatkom, da je zdjelica majke dovoljno prostrana itd i mora ga izvoditi osoba koja je vješta tom postupku. Nema nekih čestih komplikacija, a dalji porod sa djetetom sada u stavu glavicom teče bez problema…..

Pitajte doktore

Pošaljite nam upit i dogovorite pregled

 nisam robot

Ginekološka poliklinika GinOps

Polikliniku GinOps osnovala je prof. dr. sc. Snježana Škrablin, nakon prikupljenih 25 godina kliničkog iskustva u Klinici Petrova . Dr. Škrablin je specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist iz fetalne medicine i opstetricije,...

Kontakt

Korčulanska 3F
10000 Zagreb
Mob. 091 668 89 98
E-mail: ginops@ginops.hr
Tel. 01 6180 955

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike!

© GinOps. Sva prava pridržana.

Share This