Mirena je IUD s dodatkom jakog gestagena. Količina gestagena može biti različita, pa je trajanje učinka uloška zbog toga donekle različito. Generalno, drži se da može “trajati” izmedju 7 i 10 godina, u koliko, naravno ne čini poteškoće. Većina žena dobro podnosi uložak, u dijela se mjesečnice gube, što je povoljno posebno u žena koje se bore s obilnim krvarenjima. U dijela pak žena, posebice tijekom prvih mjeseci nošenja, susreću se oskudnija ili ob ilnija krvarenja tijekom ciklusa. U većine, nakon mjesec, dva, ona prestaju, a mjesečnica je postepeno sve oskudnija.
U dijela žena, uložak može spontano ispasti, a neke to i ne primijete. U koliko , dakle, primjećujete da se ciklus mijenja, krvarenja su ponovno obilna, moguće je da je povoljan učinak ulošđka prestao, ili je uložak neopaženo ispao. Pametno je napraviti pregled i ustanoviti o čemu se radi….

Pitajte doktore

Pošaljite nam upit i dogovorite pregled

 nisam robot

Ginekološka poliklinika GinOps

Polikliniku GinOps osnovala je prof. dr. sc. Snježana Škrablin, nakon prikupljenih 25 godina kliničkog iskustva u Klinici Petrova . Dr. Škrablin je specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist iz fetalne medicine i opstetricije,...

Kontakt

Korčulanska 3F
10000 Zagreb
Mob. 091 668 89 98
E-mail: ginops@ginops.hr
Tel. 01 6180 955

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike!

© GinOps. Sva prava pridržana.

Share This