Antonela, u maternici se vidi naznaka intrauterine trudnoće , dakle, gotovo sigurno nije ektopična (izvanmternična). Zašto samo “gotovo”sigurno? Zato jer postoje i heterotopične trudnoće (dakle jedna u, druga izvan maternice), no to je jako rijetko, obično nakon postupaka izvantjelesne oplodnje.

Beta HCG od 2900 nipošto nije prevelik za takav nalaz. Dodatno, u tako ranoj trudnoći, kad se još zapravo ne vidi plod, a ni sasvim formirana gestacijska vreća, vrijednosti beta HCG-a znaju jako varirati. Nije dobro što imate sukrvicu, no i to se nerijetko dogadja ovako rano, i ne mora imati nekakav nepovoljan značaj…..Bitno je da nema bolova….

Nalaz koji ste napisala sasvim je normalan za sasvim ranu trudnoću i ništa, baš ništa, za sada, ne “miriši” na ektopičnu….

Najbolje je pokušati se opustiti, i, ako ne bude daljnjih tegoba (obilnije krvarenje, bolovi i sl…), pričekati 7_10 dana, pa ponoviti pregled.Treba dopustiti prirodi da odradi ranu trudnoću, kako bismo je mogli vidjeti.Nestrpljivi smo i danas sve želimo hitno. Treba malo vremena…..

VP, S. Škrablin

Pitajte doktore

Pošaljite nam upit i dogovorite pregled

 nisam robot

Ginekološka poliklinika GinOps

Polikliniku GinOps osnovala je prof. dr. sc. Snježana Škrablin, nakon prikupljenih 25 godina kliničkog iskustva u Klinici Petrova . Dr. Škrablin je specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist iz fetalne medicine i opstetricije,...

Kontakt

Korčulanska 3F
10000 Zagreb
Mob. 091 668 89 98
E-mail: ginops@ginops.hr
Tel. 01 6180 955

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike!

© GinOps. Sva prava pridržana.

Share This