Pozdrav! Menstruacija mi kasni 17 dana već,radila sam dva testa koja su pozitivna na trudnoću. Jučer i danas mi se pojavio smedjkasti iscjedak, u maloj količini, malo gust kao mala grudvica ,a ponekad kao sluz koja je oteže smedje boje uz to nemam nikakve bolove niti smetnje Za pregled sam narucena ali se brinem sta bi to moglo biti ,ako me mozete uputiti, I da li možda da odem ranije na pregled da bih izbjegla moguće komplikacije ? Hvala Vam

Ne mora se dešavati ništa loše….Pričekajte….Ali, ako se javi ibilno krvarenje i bolovi, morat ćete u bolnicu….

read more

Prije mjesec dana sam bila na pregledu i sve je bilo u redu,no međutim sada sam 24+2 i doktorica mi je rekla da mi se stvara manje plodne vode. Afi da je 13… Dali bi se to moglo kako nadomjestiz tj popraviti, hoće li se plodna voda moći povećavati i zašto je do toga došlo ako je sa bebom sve u refu. Hvala —

Ne možete, sve je moguće…Bez pregleda teško mi je reći više…..No, manjak plodne vode često se pogrešno dijagnosticira, često izgleda da je vode puno manje no što je zaista ima…..

read more

Zadnja menstruacija mi je bila koncem rujna (ciklus je na 25 dana, trajanje menst.5 dana), Radila sam test na trudnocu i bio je pozitivan (digitalni je pokazao 2-3tt). par dna potom sam blago krvarila (prozirno smedi iscjedak i pojavljivao ae svaka 2 dana samo kod brisanja nakon nuzde). Bila na prvoj kontroli te je ginekolog rekao da se nista ne vidi te da je beba otisla. Nije me slao niti na vadenje krvi ni bete, dobila sam uputnicu za pregled i ciscenje. Mene zanima da li postoji mogucnost da je pre rano za vidjeti plod i otkucaje, te da li je moguce odustati od kiretaze i potraziti drugo misljenje?

Na drugo mišljenje uvijek imate pravo, zašto ne?

read more

Poštovani, menstruacija mi je pocelaDan poslije završetka menstruacije sam imala odnos u kojem je zavrsio u meni. U roku od 17h sam popila tabletu za dan poslije. Danas sam vidjela da imam smedjo-crveni iscjedak pa sam posumnjala na implantacijsko krvarenje. Koje su mogucnosti da je to krvarenje povezano sa trudnocom(sa obzirom da cekam ovulaciju, a citala sam da se javlja tek nakon ovulacije)? Hvala Vam, nadam se brzom odgovoru!

To nije implantacijsko krvarenje, a s obzirom da je tableta uzeta na vrijeme ne bi se trebalo bojati trudnoće….VP!

read more

Poštovani, kada sam se porađala prvi put, bolovi su trajali 16 sati i tek nakon 16 sati sam se porodila. U jednom trenutku babica je pitala doktorku da li da mi uključi indukciju, na šta je ona odgovorila “Ni slučajno, doći će do zgrušavanja krvi, umreće nam na stolu”. U 15:58 porođaj je bio gotov i čini mi se da su mi indukciju dali tek oko 15:30. Sve je bilo u redu ali sam sada ponovo trudna pa se plašim indukcije jer ne znam zbog čega nisu smeli da mi je uključe ranije. Sadašnji ginekolog kaže da to nema veze na krvnom grupom (0+) nego da prosto moraju biti ispunjeni neki uslovi da vi sr indukcija uopšte mogla uključiti.

Ne znam što su mislili, ali nije ni važno.Svaka trudnoća je drugačija i svaki porodjaj ide drugačije…..Vjerujete dpoktorima koje ste odabrala da vas poradjaju, kao što je sve dobro prošlo dosad, nema razloga da tako ne bude i ovaj put……VP!

read more

Poštovana trudnoća mi se vodi od 25. 1 2021, tj od dana kada sam za primljena u bolnicu radi spontanog pobacaja jel menstruacije poslje toga nije ni bilo. Receno mi je da je spontani completus. Na kontroli tjedan dana kasnije je viden homogeni odjek od nekoliko milimetara koji je trebao izaci sa menstruacijom do koje nije doslo. Da li je moguće da je doslo do superfetacije dje se jedan plod odrzao? Ili mi je ovulacija nastupila odmah neposredno poslje gubitka trudnoće. Trenutno sam u 36.tom tjednu. Zanima me jel ne dobivam direktan odgovor od doktora.

Odgovor mogu dati tek nakon pregleda i uvida u potpunu dokumentaciju….VP!

read more

Postovanje imam 43g rodila nisam dg pco jajnici .i imam iza,sebe 13ivf bez uspjeha sad pijem svaki mjesec dufaston a,imam gustocu u prsima i zna me ispod pazuha bolit dalije to hormoni ili ljekovi neznam i sto bi bilo ok zato pap test zna bit ok a znam imat i upale pa bude onako zbog upala sad sam vadila,sad prije par dana zbog 2 puta u mjesecu krvarenja posjetila sam ginekologa i na utz mije nalaz ovako pise.uterus je u avf primjerene velicine i teksture endometrij trolinijski mjeri 3,1mm desni .ovarij su uredne velicine i teksture a ljevi ovarij mjeri 20,5×21,4mm cisticnom lezijom homogena sadrzaja koja mjeri 17,3×16,1mm (ddg endometrion) u douglasu nema slobodne tekucine terapija dufaston 11do 25 dana,ciklusa 3 mjeseca poslje po staroj.semi preporuka ad ca 125 i kontrola sa nalazima molim vas savjet preporuka vasa sto dalje dali cu i.ostat bez jajnika ko zna bojim.se i maternice i dami ca 125 ne bude mozda ok sva,sam u strahu sto vi mislite i preporucate puno vam hvala na svakom odgovoru i savjetu bitno mije zdravlje ali jos be gubim nadu i za majcinstvo bez obzira na godine teskobi bilo da sve ode .puno hvala jos jednom lp marija prpic

Uvijek mi je teško prosudjivati ,a da Vas nisam pregledala i da Vas ne poznam….To nije dobro ni za Vas…U koliko nije uspjela trudnoća nakon toliko puta, problem je očito velik i zavredjujete da se ozbiljno razmotri….VP!

read more

Dobila sam genitalni herpes, te imam nekoliko pitanja vezanih uz to. Dosta rano sam otkrila i pocela se lijeciti ( simptome sam dobila u nedjelju navecer, pristice i peckanje, a u utorak sam vec pocela s terapijom) zanima me oce li brze proci i koliko otprilike treba da prode? Koliko dugo nakon toga sam ja zarazna i koliko dugo nebi trebala imati spolne odnose? Hoce li se taj herpes vracati, i hoce li se vratiti isto ovako intezivno i jako kao sada prvi put ili ne? I zadnje pitanje, znaci simptime sam dobila u nedjelju, zadnji odnos je bio u petak. U petak nisam imala nikakve tegobe i smetnje pa me zanima treba li se i partner ici pregledati?

Akutna izbijanja obično traju 7-10 dana…..

read more

u drugom sam stanju 5. nedelja. Često me boli donji deo stomaka kad se krećem. Legnem, umirim se i bol prestane. Primetila sam da me boli i nakon mokrenja. Inače, po terapijom sam hemomicin i macmirror vaginalete od pre dva dana zbog pozitivnog brisa na ureaplazmu (10 na 4.) Inače sam zabrinuta jer mi je ovo treća trudnoća: prva se zaršila u martu mesecu prošle godine, u šestoj nedelji, a druga u decembru u 10. nedelji. Da li bi trebalo da u potpunosti ležim i mirujem? Unarred hvala!

Ne, ali sve nedoumice ipak je najbolje riješiti s doktorom koji vodi trudnoću-on zna sve okolnosti i može donijeti najbolje odluke…..

read more

rudna sam 14t, ali sam na početku trudnoće 3-4 tjedna bila bolesna. Dobila sam stafilokok u grlu i pila antibiotik cefuroxim 7 dana, a nakon toga sam imala strašan proljev 7 dana gdje sam pila čajeve za proljev i popola jednu tabletu Lopedium i nakon toga saznala za trudnoću. Trudnoća napreduje dobro i beba po svemu super izgleda, ali moj strah da sam joj nešto napravila na prestaje ni sada nakon 10 tjedna. Plačem svaki dan i živim u strahu, a time još vise štetim mojoj curicu koju želim naj vise na svijetu! Zamolila bih vas da mi kažete imam li razloga za brigu? Živim u Njemačkoj i tu nitko ništa posebno ne govori zbog toga

Mnogi antibiotici posve su sigurni po dijete i u ranoj trudnoći…..

read more

Postovani, trudna sam 35 nedelja, ali na posljednjem pregledu mi je receno ovo: “Gestacija po amenoreji 35. Gestacija po UZV 31+4. Prednjaci karlica. Posteljica prednji zid. Umjereno smanjena kolicina plodove vode. BPD 74, HC 287.9, AC 279, FL 62.8, EFW 1859 (+/- 279), RiAUMB 0.62, RiACM 0.68. Dinamika ploda i KCS uredni. CTG zapis uredan. Akuserski nalaz: PVU odrzana, smeksana, sakroponirana, zatvorena. Plodovi ovoji cijeli. Prednjaci krupna cest visoko nad karlicnim ulazom. Fundus u nivou umbilikusa, razmeksan. Kontrakcija nema. Zanima me da li beba puno zaostaje po velicini i tezini? Da li to moze izazvati nekakve komplikacije kod bebe? Takodje da napomenem da mi je na istom pregledu ustanovljena cista desno uz uterus velicine 10 cm. Da li postoji mogucnost da ta cista utice na razvoj bebe.

Cista ne utječe na trudnoću. Dijete je nešto malo, ali nebitno manje, trenutno je u stavu zatkom, što se može spontano promijeniti, ili se može naparaviti vanjski okret djeteta, što nije neki problem….Nastavite dalje redovite kontrole..

read more

Poštovani, nalazim se u 22tt, 31g. ovo mi je druga trudnoća, prva trudnoća je bila prošle godine. Vaginalno u 37+5tt. Na pregledu, mi je ustanovljeno da je je Crviks 21mm, “U” oblik ušća!, Portir skraćen na 2/3 članka prsta, komotno prohodan za prst do vodenjaka i krupne česti. preporučena terapija: MIROVANJE, Utrogestan 3×1 vaginalno. Zanima me Vaše mišljenje? Je li preporučena terapija dovoljna? Ili je potrebna hospitalizacija? Koliko je opasna situacija? Hvala srdačan pozdrav

To će najbolje procijentiti doktro koji vodi trudnoću, jer prati nalaze i može znati kojom se brzinmom odredjene promjene dogadjaju. Jedan nalaz sam za sebe, posebno ako nije izrazito neprimjeren dobi trudnoće, ne zunači puno.

read more

Poštovani, moja prva trudnoća prošla je uredno, beba rođena u terminu, no nakon poroda došlo je do krvarenja, vjerojatno ostatci posteljice, na otpusnom pismu ne piše razlog. Druga trudnoća, placenta previa, hitni carski u 32 tjednu zbog obilnog krvarenja koje je započelo u 26 tjednu. Nakon druge trudnoće imala sam i klasičnu konizaciju, cin 2. Nakon toga svaki papa test i pregled uredan. Zanima me koliko bi eventualno treća trudnoća bila riskantna? Liječnici mi različito odgovaraju. Znam da nitko ne može znati što bi bilo, ali me zanima jesam li u prevelikom riziku od ponovnog preranog poroda, posebno zbog konozacije… Inače nemam zdravstvenih poteškoća. Imam 37 god.

Imate, no placenta previja je jedan razlog za prijevremeni porod, a konizacija drugi, rizik postoji i idući put za obje komplikacije, no, uz pažljiv nadzor, posebice ako se posteljica smjesti povoljno, ishod može biti bolji idući putVP!

read more

Imam 25 godina, trudnoca 27+3, zanima me da li mi mozete objasniti da li mi je ginekoloski nalaz uredan, naime prva mi je trudnoca, sto se tice bebe ona napreduje ide 8 dana unaprijed, doktorica mi je pregledala grlic i nalaz je sljedeci: rodnica elasticna nesto vs, pvu odrzana, vu kruzno ulozivo za vrh prsta, ck zatvoren. Duzina grlica je 29mm, unutrasnje usce je T oblika. Da li je ovo normalan nalaz ili se trebam pripaziti od fizicke aktivnosti jer sam zbog posla vise u pokretu. Hvala unaprijed, lijep pozdrav.

Mirujte što više i izbjegavajte dulje stajanje. VP!

read more

Poštovani, u 12-oj nedelji trudnoce sam. Pre 5 dana imala sam urtikariju na nogama, rukama, vratu i stomaku i osecaj stezanja u grlu i popila sma Pressing( loratadin) nakon cega se simptomi alergije povlace. Jutro nakon alergije odradila sam kks i leukociti su pokazali nize vrednosti 3.7. Od ostalih simptoma ovih dana prisutan je bol u misicima, povremena glavobolja i bol u ocima prilikom pokreta očne jabučice gore, dole, levo i desno, uz to osecaj punoće i zapušenost ušiju. Koliko su ovi rezultati leukocita opasni po bebu i kome najbolje da se javim?

Ma ne treba ništa posebno, proći će….Ako se ponovi uzmite kalcij, nemojte piti druge lijekove, a ako se na to ne povuče, onda se javite doktoru….

read more

Imam 20 godina i trudna sam 28tjedana .Do sada je na pregledima bilo sve uredu .Na posljednjem sam bila prije 3 tjedna i bilo je sve uredu.Beba se micala i prevrtala do prije nekih 4 dana kada su ti pokreti slabi i rijetki i vecinom je ja moram poticati da se pomakne .Ja se dobro osjecam ,osim kada idem u trgovinu pocne me ili s ljeve ili s desne strane probadat pa moram stati i to prestane .Jedino sto osjecam najvise kad legnem na lijevu stranu na boku kao da tu lupka ili je zapela noga ili ruka .Dali je to uopce moguce .Molim vas za odgovor .Hvala unaprijed

Najbolje je odmah se javiti na pregled. Dijete koje se naglo umiri obično je u opasnosti.

read more

Pozdrav, rodila sam 13.8. Carskim rezom sve je proslo uredno. Ostala sam trudna sa 62 kg i isla roditi sa 84. Kada sam dosla kuci imala sam 75 kg i nakon 2 – 3 tjedna 72 kg. Od tada moja kilaza stoji na 72 kg ne drzim dijetu ali pazim sto jedem, ne jedem slatkise, sokove kruh, tjesteninu. I cesto idem u setnju sa bebom. Ali moja kilaza vec nekij mjesec i pol stoji na 72 kg uz to jos i dojim. Ne ocekujem neki brz gubitak ali mi nije jasno uz aktivnost i zdravu prehranu da kilaza stoji mjesec i pol. Postoji li mogucnost o poremecaju rada stitnjace ili nesto drugo. Mogu li ici vaditi krv ili neke analize da se vidi da se dogada. Ili je jos prerano? Hvala

Ne, dok dojite kile će teško dolje, ali kad prestanete, jest ćete sigurno manje…..

read more

Dobar dan. Javljam se sa nadam da cete mi odgovoriti. Naime, moj problem je sledeci. Sa 10 godina dobila sam prvu menstruaciju, i od te prve, sve su neredovne. Dan dva ranije, dan dva kasnije. Znalo se desiti i da ne dobijem po par mjeseci. 2015 godine isla sam ginekogolu, uradila sve nalaze, hormone, sve je uredu, osim sto mi je lijevi jajnik bio blago policistican, i doktorka nije htjela nista “ceprkati”. I da naglasim, imam 23 godine. E sad, moj problem je sledeci. Poslednjih par mjeseci, sa momkom radim na bebi. Posto opet nisam dobijala, doktorka mi jje prepisala duphaston. Dva dana sam ga pila i dobila sam 11.9. ove godine. Ponovo smo radili na bebi. 2.10 sam prokrvarila i mislila sam isprva da je menstruacija. Medjutim, to je trajalo 3 dana. I krv se nadzirala samo nakon brisanja. Onda sam to pripisala mogucoj trudnoci, kontala sam da je implatacijsko krvarenje. 15.10 vadila sam betu, koja je bila negativna. Sad ponovo pijem duphaston, danas je sesti dan kako ga pijem, i apsolutno nemam nikakve naznake da cu dobiti. Pa me zanima da li je moguce da je beta pogrijesila, i da sam mozda trudna? Hvala unaprijed na odgovoru. Lijep pozdrav

Najpametnije je ponoviti test ili HCG za 7 dana; ili ponoviti pregled……

read more

Sa 12 i 16+2 tjedana trudnoce bezbolno krvarenje,zadrzana 5 dana u bolnici.Terapija duphaston 3×2 koju koristim od pocetka trudnoce.Brisevi CUM uredni,beba sve uredno,nifty uredan,CRP povisen 17,5 dobila jednokratko antibiotik.Koji bi bili razlozi takvog krvarenja jer konkretnog odg.nema i postoji li neka pretraga koju bi bilo dobro uciniti?hvala unaprijed

Može biti svašta- To mora rješavati onaj tko vodi trudnoću…Nema “čarobne” pretrage koja bi to riješila, osim pažljivog vodjenja i nadzora trudnoće….Često se dogodi da žene krvare tijekom većeg dijela trudnoće, a nikad se ne ustanovi zašto; na žalost kod njih su česte komplikacije i gubitak trudnoće, VP!

read more

2 i pol god pokusavam ostati trudna. U 7 mj sam bila kod endokrinologa. Povisen prolaktin i muski hormoni. Uputili su me na magnetnu rezonancu hipofize koju sam uradila 19.08. Magnetnu rezonancu bubrega 29.8. I hycosy koji sam napravila 04.09. Zadnja menstruacija mi je bila 10.8.. prije svakog snimanja su me pitalu dali sam trudna na sto sam ja negativno odgovorila. Danas kontrola kod endokrinologa. Pita me za ciklus i kazem da ovaj mjesec eto malo kasni. Povjere mokracu nalaz POZITIVAN. O moj Boze ova snimanja sam radila a ostala sam trudna i to sumnjam na 21.8 da sam tada zatrudnjela. Sutra ce biti gotovi nalazi od krvi. Zanima me Vase misljenje i mene je uhvatio strah i bojim se da plod nece moci opstati zbog tih svih snimanja koje sam napravila bez da sam znala da sam zapravo zatrudnjela.

Snimanja magnetskom rezonancom ne smetaju trudnoći……

read more

Postovani, trudna sam 9+4. Danas cijeli dan otezano disem, kao da mi nesto sjedi na prsima. Najgore je kada lezim, a primjetila sam da mi pomaze kada pijem vodu. Vec nekoliko dana imam i migrenu. Prije trudnoce sam znala imati panicne napadaje jer sam imala prije 6 mjeseci spontani ppbacaj, no otkad sam trudna ih nemam. Ocekujem nalaze krvi, stitnjace i urina sutra, a ginekologu idem u za koji dan. Molim Vas za savjet jer sam uplasena. Moze li se raditi o stresu, promjeni vremena ili necem ozbiljnijem?

Pa i ovo je, najvjerojatnije, napad panike, samo na drugi način…..Popijte Normabel, Xanax ili nešto takvo, ili samo probajte duboko disati uz koncentraciju na disnje, katkad i to pomaže, no ljudi obično ne znaju pravilno disati. To treba naučiti…..

read more

Pošaljite nam upit i dogovorite pregled

 nisam robot

Ginekološka poliklinika GinOps

Polikliniku GinOps osnovala je prof. dr. sc. Snježana Škrablin, nakon prikupljenih 25 godina kliničkog iskustva u Klinici Petrova . Dr. Škrablin je specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist iz fetalne medicine i opstetricije,...

Kontakt

Korčulanska 3F
10000 Zagreb
Mob. 091 668 89 98
E-mail: ginops@ginops.hr
Tel. 01 6180 955

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike!

© GinOps. Sva prava pridržana.