Mirena je odličan uložak, podnosi je veliki postotak žena kojima je stavljena, no, na žalost ne i sve. U nekih je potrebno nekoliko mjeseci da se tijelo “navikne” na uložak i, nakon par mjeseci, ili krvarenja uopće nema ili je vrlo oskudno. Kod nekih, medjutim, obilna krvarenje i neugoda, ne prestaju, pa je Mirenu potrebno izvaditi nakon nekoliko mjeseci. Isto se dogadja kad se uložak pomakne, a dogadja se i da ispadne a da to žena ne primijeti…..

Trajanje nošenja uloška

Opasnost oboljenja od upalne bolesti u zdjelici s trajanjem nošenja uloška ne povećava se ili se čak smanjuje s godinama nošenja. Ipak, dvije studije pokazale su kako je rizik osobito teških upala povećan s godinama nošenja. Opasnost prosudbe komu vjerovati krije se u uključivanju u studije velikih skupina žena koje su možda dugotrajno ili odredjeno vrijeme nosile Dalkon Sield uložak, različite vrste uložaka, odnosno u promjeni rizika za infekciju s promjenom izloženosti spolno prenosivim uzročnicima. U pokusu s 200 žena koje su nosile uloške nove generacije tijekom 36 mjeseci (uključujući Mirenu), upalna bolest u zdjelici nije dijagnosticirana ni jednom, a bakteriološka obrada uloška nakon odstranjenja  nije dokazala postojanje najčešćih uzročnika spolno prenosivih bolesti: gonokoka i klamidije trahomatis. Najčešće izolirane bakterije bile su E. coli, enterokok i stafilokok, dakle vrlo slično istraživanju provedenom u nas . 

Pitajte doktore

Pošaljite nam upit i dogovorite pregled

 nisam robot

Ginekološka poliklinika GinOps

Polikliniku GinOps osnovala je prof. dr. sc. Snježana Škrablin, nakon prikupljenih 25 godina kliničkog iskustva u Klinici Petrova . Dr. Škrablin je specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist iz fetalne medicine i opstetricije,...

Kontakt

Korčulanska 3F
10000 Zagreb
Mob. 091 668 89 98
E-mail: ginops@ginops.hr
Tel. 01 6180 955

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike!

© GinOps. Sva prava pridržana.

Share This