Ginekološki problemi u djetinjstvu

Nema striktnog pravila kada bi se trebao napraviti prvi ginekološki pregled. Iako se prva menstruacija najčešće javlja u dobi od devet do šesnaest godina, većina djevojčica prvu mjesečnicu dobila je do svojih 14 godina. Prva menstruacija, menarha, može biti vrijeme za planiranje prvog posjeta ginekologu.Većina se liječnika slaže da je prvi posjet ginekologu pametno obaviti u vrijeme početka spolne aktivnosti.

Prvi spolni odnos  prikladan je trenutak da bi se ostvario prvi kontakt s ginekologom i upoznalo svoje  tijelo, njegove funkcije, moguća odstupanja, ali i dobile prve spoznaje o oblicima i mogućnostima kontracepcije. Zapravo, informacije o kontracepciji bilo bi najbolje tražiti I prije samog stupanja u spolni odnos. Ova spoznaja je posebno važna ne samo djevojkama, već i njihovim roditeljima.

Kako izgleda pregled?

Pregledi djevojka koje nisu imale spolni odnos izvodi se pomoću transabdominalne ultrazvučne sonde. Prislanjanjem ultrazvučne sonde izravno na trbušnu stijenku mogu se raspoznati maternica, debljina njezine sluznice, kao i izgled i veličina oba jajnika.

Upravo ovakvim pregledom, kod kojeg istodobno ginekolog na ekranu raspoznaje uredan nalaz od patološkog i prikuplja podatke o eventualnim odstupanjima u fiziologiji menstruacijskog ciklusa ili mogućoj patologiji spolnih organa,i sama pacijentica pogledom na ekran može dobiti prvu sliku o svojim spolnim organima uz olakšano razumijevanje njihovog izgleda i položaja u tijelu.

 

Pošaljite nam upit i dogovorite pregled

 nisam robot

Pošaljite nam upit i dogovorite pregled

 nisam robot

Ginekološka poliklinika GinOps

Polikliniku GinOps osnovala je prof. dr. sc. Snježana Škrablin, nakon prikupljenih 25 godina kliničkog iskustva u Klinici Petrova . Dr. Škrablin je specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist iz fetalne medicine i opstetricije,...

Kontakt

Korčulanska 3F
10000 Zagreb
Mob. 091 668 89 98
E-mail: ginops@ginops.hr
Tel. 01 6180 955

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike!

© GinOps. Sva prava pridržana.