Pozdrav, zelim biti trudna. Obavila sam pregled gdje mi je utvrdena folikularna cista s krvi u njoj 7,5 cm gdje mi je doktor rekao da folikul nije puknio i nastala je cista nije bilo ovulacije. Na iducem uzv cista je nestala, dobila sam sam savijet lh trakice, iduci ciklus 14 dan testna linija tamnija od kontrolne znaci ovulacija 15 ili 16 dan ciklusa i inace mi traje ciklus 30 dana. Testna linija lh trakica se od 12 dana pa do 14 postepeno jacala skoro od nevidljive do tamnije. Trudnoce nema, u toku menstruacije sam napravila lh test cisto iz znatizelje i testna linija je dosta tamna, prakticki fali joj nijansa da bude test pozitivan procitala sam da to zna bit ako imam ciste, dali je to istina i ako nije, zanima me zasto je toliko tamna linija na lh testu

Cista na jajniku može nastati i iz drugih razloga, ne samo radi nepucanja folikula tokom ovulacije……

read more

Molim Vas ukratko da mi kažete u kojem mjesecu najranije se mogu pojaviti prvi simptomi trudnoće? Moja djevojka se žali na stalnu mučninu i pojavu mlijeka u dojkama, ali i na određenja “pomjeranja nečega” u stomaku. Pri tome, dobila je redovnu menstruaciju, ali je prestala trećeg dana. Nije mi jasno kako je moguće da se pojave takvi simptomi u ovom trenutku uzimajući u obzir da smo prvi odnos imali u početku prošlog mjeseca.

Neke promjene mogu se osjetiti odmah po zanošenju, ali dijagnozu trudnoće sa sigurnošću moguće je kad se vidi plod u maternici…..

read more

Dobar dan.Hitno mi je potreban savjet jer vec pocinjem da panicarim.Imam 17god, tijekom lipnja sam imala prvi spolni odnos sa deckom i tada sam dobila menstruaciu. Prilikom tog odnosa on je usao samo 2-3 puta u mene i to ne skroz zbog jakih bolova koje sam imala te prilikom tog kratkog odnosa nije svrsio niti u mene niti prije ili poslje.I brine me to sto sam bila u plodnim danima.Ovaj mjesec sam također dobila menstruaciju koja je trajala do danas te sam po prvi put koristila tampone i primjetila sam nakon sto izvadim tampon da mi treba par sati da krvarenje pocne.Sada me je zabrinulo to sto mi inace menstruacija traje 5-6 dana i tijekom cijele noci nisam krvarila.A jos dodatni strah mi stvara smeđi iscjedak koji sam primjetila jutros.Pitanje je da li postoji i dalje mogucnost za trudnocom iako nisam bila u doticaju sa spermom tijeko spolnog odnosa?Unaprijed hvala.

Ne, do trudnoće može doći samo ako postoji mpogućnost spoja spermija i jajne stanice…..

read more

Poštovani, imam duboku zdjeličnu endometriozu i 30 godina. Prije točno godinu dana počela sam piti Visanne tablete i u 11 mjesecu 2018 mi je operirana endometrioza. Rečeno mi je da pijem Visanne dok neću planirati trudnoću. Uklonjene su ciste i sve i nema tragova povratka bolesti ( bila sam u ožujku na ultrazvuku) .Nakon operacije mi je savjetovano da 6 do 12 mjeseci pijem Visanne i onda idem na ivf – dugi protokol. Budući da sam u međuvremenu imala neke privatne probleme ( smrt oca) htjela bih još godinu dana pričekati s ivf-om i trudnoćom. Zanima me zapravo koliko dugo je dopušteno piti Visanne jer o tome nisam nigdje našla informacije a budući da nemam menstruaciju dok ih pijem. Je li dozvoljeno dvije godine piti Visanne bez prestanka?

Nema tu pravila, ali, ako planirate trudnoću, onda je to uvijek bolje ranije nego kasnije. Bilo je najbolje pokušati odmah nakon operacije….

read more

Imam pitanje….Imam problema sa svojom menstruacijom, kasni svaki put po mjesec ili dva nekada i vise, a zadnja 3 puta kada sam dobila menstruaciju krvarila sam od 10-15 dana i tih dana sam jako krvarila Zanima me sto je uzrok tome. Ovaj mjesec sam dobila menteuaciju nakon 2 mjeseca kasnjenja i trajala je 10ak dana onda 2 dana nisam krvarila i opet je pocela kao nova mentruacija i traje i dalje Do prije par mjeseci sam isla ginekologu pila tableta svakakvih jer mi je kasnila i rekli su mi da imam visak muskih hormona ali sad me plasi zasto tako dugo traje

Razlozi mogu biti brojni…Očito je da Vam treba obrada i liječenje…Nije normalno ( a ni dobro) krvriti po 15-tak dana…..VP!

read more

na ginekoloskom pregledu ustanovljena mi je pojava mioma. Nalaz kaze: uterus u AVF-u, inhomogene ehostrukture, neravne lijeve konture, miomatozno izmijenjen, promjera 37x50x74mm. Na lijevom zidu uterusa je intramuralan miomski čvor promjera 36×46 mm. Desni i lijevi jajnik uredne gradje. Douglas slobodan. Molim Vas za savjet. Imam 23 godine, nisam radjala, a naredne godine planiram brak. Da li je ovakvav miom prepreka za trudnocu i da li je rizican

Nemojte ih dirati, to ne treba operirati. Neka trudnoću, kad nastupi, vodi iskusan ginekolog, a ako bude problema sa zanošenjem, obradu počnite rano, ponovno uz iskusnu osobu. VP!

read more

Poštovana doktorice, za tri meseca ću napuniti 53 godine. Po preporuci ginekologa, 2012. sam stavila spiralu MIRENU zbog obimnih menstruacija. Ove godine pre pet meseci sam je izvadila. Nakon toga sam počela ponovo na svakih 28 dana da krvarim. i to vrlo obimno. Ginekolog tvrdi da u mojim godinama to nije menstruacija , već čišćenje sluznice. Ja ipak mislim da je to menstruacija i izbegavam polne odnose, jer nisam zaštićena i bojim se da ne zatrudnim, Moje pitanje Vama glasi: Da li mogu u mojim godinama ostati u drugom stanju ? Ako mogu, koju zaštitu da koristim? Unapred zahvalna

Nije trebalo vaditi Mirenu.

read more

Naime, decko s kojim sam imala odnose bez kondoma mi je rekao da je poceo imati nekakav iscjedak nakon par tjedana za koji kaze da je sperma, i blago peckanje pri mokrenju. Ti su mu simptomi prestali ali se tu i tamo vrate jako blago. Prije njega sam imala odnose bez kondoma s 2 druge osobe ali jako sumnjam da to ima veze sa tim. Ja sama nemam nikakve simptome. Ali se svejedno jako brinem i rekla sam mu da cu se testirati, samo nisam sigurna na sto bih trebala. Sto bi moglo biti u pitanju?

Ako nemate problema,, vjerojatno će biti dovoljan redoviti Papa nalaz, i u njemu citolog vidi promjene koje mogu upućivati na moguću infekciju.. Ako sumnjate da on ima neke ozbiljnije probleme, napravite obriske i testiranje na HIV….

read more

Postovanje , na treci dan ciklusa sam radila polne hormone i hormone stitne mozete li mi reci kakav je nalaz, estradiol je ispod granice sto nije dobro za planiranje trudnoce a trenutno sam u toj fazi. Molim vas za misljenje TSH 1.147 (0.55-4.78) T3 1.87 (0.92- 2.79) T4 129.10 (58-140) FT3 4.2 (3.5-6.5) FT4 11.62 (11.5- 22.7) FSH 7.3 (2.5-10.2) folikularna faza hormona LH 2.18 (1.9-12.5) Prolaktin 373 (59-619) Estradiol 17.2 (19.5-144) Testosteron 1.4 (0.42 -2.06)

Ti su nalazi zapravo ok., ali oni sami u liječenju neplodnosti ne znače puno….Druge su okolnosti puno važnije…..VP!

read more

rodila sam u 8. mjesecu prošle godine. Prije poroda pila sam kontracepcijske tablete Belara par godina i nisam imala nikakvih nuspojava. Prije 10 dana počela sam ih ponovno piti no javile su se strašne glavobolje te sam pročitala da su dosta česte takve nuspojave. Migrene traju cijeli dan te ih tablete protiv bolova samo malo ublaže. Prije nego mi ih je liječnik prepisao obavila sam sve pretrage i sve je bilo uredu. Moje pitanje je da li bi trebala ustrajati na tabletama neki period kako bi se organizam naviknuo ( i ako da koliko ) ili prekinuti terapiju i potražiti drugu?

Ako imate tako jake glavobolje, ODMAH PRESTANITE S TOM VRSTOM kontracepcije!!!

read more

ozdrav! Imam pitanje u vezi svoog prethodnog menstrualnog perioda. Naime,menstrualna krv nije bila normalne crvene boje,vec braon-crne boje,i krvarenje uopste nije obilno,kao obicno,vec nesto minimalno i uvek zgruseno. Nekih 5 dana pre menstruacije sam promenila stil zivota,pocela da se hranim zdravo,izbacila sokove,slatkise i pocela sa vezbanjem. I uz sve to,pocela sam da koristim L-Karnitin(2 puta dnevno po 408mg). Zanima me,da li treba da brinem ili hitno kod doktora? Hvala unapred na odgovoru.

Kod menstruacija, važan je samo ciklus, dakle razmak od 1. do 1. dana slijedećeg krvarenja, sve drugo je manje važno, boja najmanje drugo….

read more

Dobar dan, interesuje me vase misljenje, dr mi jee dijagnostikovala ranicu na grlicu, i zatrazila briseve na sve bakterije i to je negativno, ali je trazila hpv testiranje iako mi je papa test odlican, i hpv je pozitivan na genotip 68 i suspektan na genotipovie 16 i 31. Ja bih da cujem vase misljenje, jer me je dr uplasila da moram biopsiju i td.. nista mi nije jasno, nista me ne boli,redovna menstruacija, papa dobar, ureoplasma i sve to je dobro… jel stvarno mora spaljivanje,itd ciiljana biosija sa keretazom grlica materice i koagulacija opisainh lezija na grlicu… ??

Dok god je citološki nalaz negativan, ne treba činiti ništa…….

read more

Trebalo bi uskoro da imam operaciju devijacije nosa. Obzirom da nije u pitanju “teska” operacija nakon koje se lezi radi oporavka, trebam li prestati sa terapijom Logest kontractiva? U uputstvu leka pise da se treba prekinuti konzumacija zbog opasnosti od krvnog ugruska. Kontraceptiv koristim vec 2 i po godine bez problema cak vise sa pozitivnim uticajem na moje zdravlje. Dakle da li je potrebno zbog planirane operacije devijacije nose prekinuti koriscenje tableta i ako da, koliko vremena pre?

Misli da zbog ove male operacije koja ne zahtijeva mirovanje u krevetu , ne treba prekidati OC.

read more

Poštovani,imam 45 god,vadila sam papa test koji je pokazao CIN 1 i promjene povezane sa HPV,piše ppnoviti za 6 mj i napraviti kolposkopiju,inače ppsljednjih 6 mj nemam menestruaciju po mjesec dana a onda traje 3 tjedna sad evo traje 10 dan i obilna je,što mi savjetujete,ginekolog mi je rekao da mi jajnici rade normalno i da sam daleko od menopauze,ali brinu me ta krvarenja i CIN 1 ,prije 2,3 godine isto sam imala CIN 1 nakon čega sam samo ponovila papa test i bio je uredan. Unaprijed zahvaljujem

Sa 45 godina svako nenormalno krvarenje iz maternice može biti ozbiljna bolest, pa se svakako treba provesti obrada. CIN I i HPV zna se kako se treba postupati, može se ponovno negativizirati, ali sada sve prvenstveno ovisi o nalazu iz endometrija…..VP!

read more

Poštovani, u veljači ove godine sam imala laparoskopiju ciste lijevog jajnika (dermoid). Operacija je bila uspješna, sačuvan je dobar dio jajnika. Planiram trudnoću, te sam prema uputi ginekologa, prestala uzimati kontracepcijske pilule (uzimala 4 godine). Zadnja tri ciklusa prije menstruacije imam tamno smeđi iscjedak. Traje 2-3 dana, oskudan, ponekad je i svijetlije smeđe boje.Koji je uzrok takvom iscjetku? Koliko je uobičajen u situacijama nakon laparoskopije, i je li prepreka tome da ostanem trudna? Trebam li možda otići kod ginekologa po terapiju kojom bi se regulirao ciklus? hvala i lp!

Nakon uspješne operacije ciste, ciklus bi trebao biti normalan…..

read more

Dobar dan.Prvi put saljem poruke ovim putem i nadam se da cu dobiti odgovor.Ovako..poslednja mens.je bila 29.03, do danas ne dobijam, nisam imala nikako krvarenje.Na UZ se ne vidi nista, beta je 2569.! 3 pozitivna testa za trudnocu. Ja nemam tegoba osim bol u ledjima (donjem delu). Receno mi je od strane mog ginekologa da sacekamo dve nedelje pa cemo videti. Moze da bude sve i redu a isto tako i da ne bude. 50/50. Interesuje me Vase misljenje i da li ste imali ovakav slicaj. Dve nedelje su mi sada predugacke pa bih da cijem jos necije misljenje. Unapred hvala!

Ako se uz HCG preko 2500 ne vidi trudnoća u maternici imate ektopičnu trudnoću; morate u bolnicu! VP!

read more

Pozdrav! Zanima me kolika je mogucnost trudnoce ukoliko sam imala zasticeni odnos ali je perzervativ pukao (prekasno smo to vidjeli), te sam u roku od manje od 24 sata popila ellaONE hitnu kontracepcijsku tabletu. Naime, nemam redovite cikluse, nekad ih dobijem po menstrualnom kalendaru, nekada kasne i po 10 dana. Ne znam kada se nalazim u ovulaciji, ali u poslijednje vrijeme primjecujem predmenstrualne sindrome poput: razdrazljivosti, promjene raspolozenja, bolove u grudima, bubuljice na licu, zelja za konzumiranjem slatkisa i sl. Ne znam sto da radim, strah me te zelim znati sto je najbolje uciniti. Jednako tako me zanima moze li mi menstruacija kasniti zbog stresa (upravo se sada sekiram) i sl.? Te me zanima koliko dana nakon odnosa mogu napraviti test, ukoliko mi bude drasticno kasnila da mogu znati na cemu sam?! Hvala Vam unaprijed, lijep pozdrav!

Gotovo sigurno zaštićena ste od neželjene trudnoće….VP!

read more

Postovani U svibnju sam navrsila 49 godina Prije nekoliko godina prilikom laparaskopije odstranjena su mi oba jajovoda zbog velikog broja priraslica. Menstruacije mi unazad godinu dana variraju od cca dva tri dana ranije, pa tocno 28, ili ponekad kasne 2,3,4 dana Zadnja je bila 1.5 prvi dan toliko obilna da su izlazili ugrusci krvi ali samo taj dan, ostatak je bio normalan. Papa test ucinjen krajem drugog mjeseca je odlican. Sada mi kasni osam dana, pod stresom sam skoro stalno Mozda ce zvucati glupo ali da li postoji mogucnost bilo kakvog zaceca ili je to pocetak menopauze? Napominjem da ne osjecam nikakve promjene illi bolove osim povremenog neugodnog znojenja

Po definiciji, ako nema jajovoda, nema ni trudnoće….Dakle, ako su zaista odstranjeni, onda nije moguće zanijeti na prirodan način. S 49 godina možete imati sve simprotme rane menopauze….VP!

read more

Imam 46 godina i bila sam na redovnom ginekoloskom pregledu gdje je receno da je sve uredu. Na moje pitanje o produzenim ciklusima receno mi je da ne mora biti da sam u predmenopauzi. Naime zadnjih 6 mjeseci su mi se ciklusi produzili neki i na oko 40 dana kad imam oskudno krvarenje koje je prisutno i inace povremeno. Cistu koju sam imala vise nemam. Molim vas misljenje Hvala

Imate krvarenja koja su nepravilna, na 40 dana i”još uz to malo, povremeno….”, dakle neredovita; trebate obradu uzroka krvarenja, ako treba i liječenje….Nemojte se igrati s tim……

read more

Poštovani, s obzirom da ne mogu trenutno doći do svog ginekologa jer je duže vrijeme na bolovanju, molim Vas za pomoć. Imam 26 godina. Više od godinu dana pokušavam ostati trudna, ali bezuspješno. Nalazi od zaručnika su uredni. Ja imam policističke jajnike i nalazi pokazuju da nemam ovulaciju. Prije nego krenem s postupkom potpomognute oplodnje, dobila sam na korištenje duprahston kojeg moram piti od 16. dana ciklusa do 26, dana ciklusa. E sada, moje pitanje je. Da li se uz duprahston smiju piti prirodni dodaci? Pijem već dva mjeseca FERTIL UP. Menstruaciju dobivam, ali je jako oskudna i nekoliko puta mjesečno. Više ne mogu odrediti da li je to menstruacija ili ne pošto nekoliko dana se javlja smeđi iscjedak, a onda dva dana krvarenje koji je prvi dan obilno, a drugi dan ga gotovo nema. Ovako je bilo unazad dva mjeseca: 30.ožujka do 2.travnja – menstruacija ( slaba jako), 24. travanja – početak duprahstona, 29.travnja do 2.svibnja – menstruacija (jako slaba), 12. svibnja do 14.svibnja mi se opet javilo krvarenje ( ne znam da li da to računam opet kao menstruaciju ili ne), 14.svibnja – opet dupragston 10 dana, 24.svibnja – smeđi iscjedak, 25. i 26. svibnja – krvarenje ( prvi dan obilno, drugi dan gotovo ništa), i 27.svibnja – blagi smeđi iscjedak. Problem je što ne mogu odrediti što je menstruacija, a što ne, kao niti točno pratiti dane ciklusa. Krv bih trebala vaditi 3.dan ciklusa i 22.dan ciklusa radi pretraga hormona, ali je to u ovom stanju nemoguće odrediti pa vas molim za pomoć. Ali moje glavno pitanje je: Da li smijem zajedno s duprahstonom koristiti FERTIL UP koji je na biljnoj bazi? ( mnoge žene su prezadovoljne s njime i pomogao je u začeću). Da li se možda zbog kombinacije jednog i drugog javljaju nedefinirana krvaranje i smeđi iscjedak ili je to normalna popratna pojava jer se hormoni pokušavaju regulirati? Pratim ovulaciju svaki dan, i još niti jednom trakice nisu pokazale ovulaciju. Ispričavam se na ovako dugom pitanju, i nadam se odgovoru.

Ako nemate ovulacije, a to je očito Vaš problem, treba ih pokrenuti…..

read more

Pozdrav. Molim da mi pojasnite nalaz. U srednje obilnim razmazima i sedimentima uzorka iz materišta uzetog četkicom nađu se nakupine endometralnih stanica hiperplastičnog, proliferativnog, nešto inaktivnog tipa, nediferencirane stromalne stanice, stanice endocervikalnog cilindričnog epitela dijelom podražene, cilijarne cilindrične stanice, nešto stanica pločastog epitela, histiociti, leukociti, eritrociti i nešto staničnog detritusa. Hvala.

U osnovi, to je normalan nalaz za ženu reprodukcijske dobi.

read more

ozdrav, nisam u mogucnosti posjetiti ginekologa jer ga nemam, u drugoj drzavi sam. Zanima me sljedece 11 dana prije menstruacije sam imala tamno smedji iscjedak u tragovima nakon uriniranja. Sutra dan u jutro nakon uriniranja je bio takodjer smedji pa tamno crveni, vise ga je bilo kao kad dobijem menstruaciju. Inace imam redovite menstruacije na tocan dan kad trebam dobit. Par dana prije toga nakon spolnog odnosa sam imala jake bolove u donjem dijelu trbuha. Pa da li to ima kakve veze s tim i da li je opasno. Bila bih zahvalna ako bi znali o cemu bi se moglo raditi.

Ne, nepravilna krvarenja uvijek valja razjasniti….VP!

read more

Ja sam u perimenopauze vec 1 god nekad dobijem samo braon iscedak nekad normalno ,Ali ova dva zadnja cikluda imam produzeno krvarenj.Prosli put 11 dana ,a ovaj pur nakon 42 dana kasnenja ciklus mi traje vec 14 dana .Nije puno obilan mogu i sa dve uloske na dan.Bila na pregled pa mi kaze dok da cekam da stane zato sto ne mogu da primam hormone radi tromboflebitisa a isto i kapi ergotil.Edino preostaje kiretaza ali da cekam jos malo.Isto i mi rekla xa endometrij nije hipertrofican i da ima jos krvi sto treba da izadje.I da pijem neki suplement Fe ,vec su poceli vrednosti krvi da malo idi dole.Savet jel ovo moze da stane bez lekove?

Ne, trebate pregled , obradu i, možda, liječenje…..Nepravilna krvarenja iz maternice u Vašim godinama mogu pokazati ozbiljan problem…..

read more

Menstruacije su mi uredne svakih 27-28 dana, imam39 godina. Uraden mi LLETZ. dijagnoza CIN II na isjecenom uzorku dosli do zdravog tkiva. Rubovi su pokazali uredan nalaz. Ovo mi je treca menstruacija poslije LLETZ. Prve dvije bile nirmalne kao i prije. Sad 21 dan ciklusa pa sve do sad 26 dan imam nekakvo tamno tamno smede krvaruckanje, a nikako da krene svjetla krv i menstruacija. Nista me ne boli, nema neugodnog mirisa. Napominjem da sam ovog mjeseca radila malo teze poslove, fizicki. Sra moze da bude. Hvala

Gotovo sigurno nema veze s operacijom ali valja riješiti zašto je krvrenje nepravilno.

read more

Pošaljite nam upit i dogovorite pregled

 nisam robot

Ginekološka poliklinika GinOps

Polikliniku GinOps osnovala je prof. dr. sc. Snježana Škrablin, nakon prikupljenih 25 godina kliničkog iskustva u Klinici Petrova . Dr. Škrablin je specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist iz fetalne medicine i opstetricije,...

Kontakt

Korčulanska 3F
10000 Zagreb
Mob. 091 668 89 98
E-mail: ginops@ginops.hr
Tel. 01 6180 955

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike!

© GinOps. Sva prava pridržana.