Postovani, vidim da ovdje mogu postaviti pitanje a nemam se kome obratiti. Moja gin mi me zeli njsta reci dok ne dodu brisevi. Naime u papa testu su mi pokazali bacillus vaginalis (mjesana flora), abnormalne stanice SIL(HSIL) -CIN2 i promjene povezane s HPV V++C+E+ Da li to znaci sa stvarno imam HPV ili postoje sumnje. Naime s deckom sam 5 godina (od nase 15e) i nikada nismo imali druge partnere pa je nemoguce da sam HPV dobila od njega. S obzirom da sam bila u bolnici, da li je moguce dobiti HPV zbog koristenja “kahlice” nakon zarazene osobe?

Sve premligne i maligne promjene na vratu maternice (cerviksu) danas se pripisuju HPV infekciji, drugi “parametri” iz briseva nisu važni….Ako imate tu citološku dijagnozu,naravno, ako je citologija kod koje je nalaz radjen, pouzdana, onda imate HPV i trebate redovitu kontrolu, obradu, vjerojatno i liječenje, a nakon toga cjeloživotno praćenje….VP!

read more

Za 9 dana moram dobiti sljedecu menstruaciju,sinoc sam imala odnos s deckom no kondom je pukao vrlo brzo smo shvatili te stali,dakle nije doslo do ejakulacije,nakon par minuta nastavili smo sa drugim kondomom (koji nije puknuo). Zanima me kolika je mogucnost trudnoce (trebali bi biti neplodni dani) ako on nije ejakulirao? (pijem kontracepcijske pilule drospifem m ali nisam previse pouzdana u njih jer mi se dva ciklusa za redom javlja spotting par dana prije ocekivane menstruacije)

Ako pijete kontracepcijske tablete i to redovito, nema trudnoće i ne treba dodatna zaštita!!!

read more

Poštovani, prvi put sam počela piti kontracepciju, tablete Lindynette 20, inače nemam problema sa prištićima ali od njih sam ih cijeli mjesec imala. Sada trenutno pauziram onih 7 dana, menstruaciju sam dobila 4.dan pauze, bila je prilično bolna, tog dana me u jutro par puta probudila bol u donjem dijelu trbuha, te sam išla provjeriti i vidjela sam jače krvarenje nego uobičajeno (inače imam vrlo oskudno i smeđe sa tragovima krvi i bez boli) a sada je to bilo puno više krvi i jedan veliki ugrušak cca 5 cm. Sve to prati srednje jaka do jaka bol. Danas mi je 7.dan pauze i krvarenje se malo smanjilo ali ugrušci me prate svaki dan uz bol. To me zabrinulo pa se nadam da će te mi moći barem savjetovati što da učinim, jer trenutno ne mogu do svog ginekologa. Hvala unaprijed i ugodan dan!

Vjerujem da će sa svakim idućim ciklusom krvarenja biti sve slabija…..Ako ne, može se promijeniti vrsta tableta i uzeti one koje će imati takovo djelovanje…..VP!

read more

Bok, Imam 22godine, zadnju menstruaciju sam imala 29.10,a odnos 09.11, od onda sam osjetila peckanje koje je trajalo cca tjedan dana, 17.11 se pojavilo cudno krvarenje slabije nego uobicajna menstruacija i trajalo je cca 4 dana, 24.11 sam bila kod Gin. radi bolova u dolnjem dijelu trbuha i bjelkastog iscjedka koji je nakon ultrazvuka naveo da ne vidi nista neuobicajno , ovaj mjesec jos nisam dobila menstruaciju i iscjedak nije prestao Al osjecam blage mucnine i primijetila sam sluz u urinu,zbog nezeljene trudnoce 08.12 sam napravila first sign test prvu trakicu, 09.12 drugu, a 13.12 prima test za trudnocu prvim jutarnjim urinom, svi su pokazali negativno, zanima me dali postoji ipak mogućnost trudnoce, ili je po strani nesto drugo?

Ne vjerujem da ste trudna ko su 3 testa negativni; no očito nešto drugo nije u redu….VP!

read more

Postovanje! Imam 32 godine i dva poroda iza sebe. Na zadnjem ginekoloskom pregledu naden mi je miom na maternici i rezultat papa testa je: abnormalne stanice, reaktivne promjene na stanicama koje su povezane s upalom, reparatorni epitel, atipicne gladularne stanice-nespecificirane endocervikalno, C, E. Zanima me sto znaci? Kakva je daljnja procedura i dal je to povezano s miomom na maternici? Unaprijed zahvaljujem!

Ne, jedno je nevezano uz drugo i različito se obradjuje i liječi….Ni jedno nije veliki problem, no, najpametnije je o svemu razgovarati s doktorom koji Vas kontrolira. VP!

read more

Dobar dan. Ovako, do 4og meseca imala sam sasvim normalne menstruacije, medjutim, krajem 4og meseca sam imala povredu glave prilikom nezgode. Od tada nisam dobijala 2 meseca. Pocela sam malo da se gojim, uradila sam i test za trudnocu, za svaki slucaj, ali je negativan bio. Zatim, dobijem u 7om mesecu, pa imam u 8om, 9om, sve najnormalnije, medjutim sada u 10om mesecu imala sam na pocetku meseca, pa sam opet dobila posle neke 2 nedelje isto u 10om mesecu i traje malo duze. Je l je to nesto opasno ili pak se samo ciklus ispraznjuje i vraca polako u normalu? Neki savet? Unapred, hvala Vam na odgovoru.

To su nepravilna krvarenja, svakako napravite pregled……

read more

Postovani, imala sam nezasticeni odnos 11. studenog i partner je ejakulirao u mene. Odmah sutra, dakle nakon otprilike 8h, popila sam tabletu Ellaone. Mjesecnice su mi oduvijek tocne s dan-dva odstupanja i uvijek su iste(trajanje,kolicina,bolovi), simptomi pms-a su takoder uvijek isti. Buduci da je nezasticeni odnos bio u neplodnim danima (mjesecnica 3.11, trajala 6 dana kao i uvijek dakle do 8.11) znam da radi toga nije bilo potrebe za tabletom ellaone ali bilo me je strah pa sam ju ipak popila. Problem u ovome je sto nisam imala simptome pms-a, mjesecnicu sam dobila 1.12 ali je trajala samo 3 dana i bila je dosta oskudnija nego inace, nisam takodjer ni imala bolove a uobicajeno ih imam. Vec danima sam umorna, razdrazljiva,imam glavobolje i neopisive strahove od trudnoce, a zadnja 3 dana osjecam bolove u stomaku kao one koje imam kada tek trebem dobiti mjesecnicu. Ne znam postoji li mogucnost da su ovo samo nuspojave tablete ili je vjerojatnost trudnoce ipak veca? Zahvaljujem Vam unaprijed na odgovoru, lijep pozdrav.

Ne vjerujem da je to trudnoća, ali ako se bojite, napravite test ili HCG, pa ste mirna…..

read more

Postovani htela bih vas pitati zadnji menzis bio mi je 25.10 proslog meseca nisam dobila…Imala sam bolove u donjem delu stomaka kao da cu svakog casa dobiti ali nista i curila mi je kao nekakva braonkasta sluz..Posumnjala sam na trudnocu i uradila test medjutim test je negativan…Inace imam bebca 15 meseci i koje jos uvek dojim..Bila bih vam veoma zahvala kada bi mi odgovorili…

Nakon poroda, uz dojenje, ciklusi mogu biti nepravilni….Ako sumnjate na trudnoću, napravite test…..VP!

read more

Poštovani, imam 18 godina, zadnja mjesečnica trajala mi je od 20.11. do 24.11. 7. 12.( 18. dan ciklusa) imala sam nezaštičeni spolni odnos bez ejakulacije. Pošto su mi ciklusi neredoviti i ne mogu procijeniti točan dan ovulacije, 8. 12. popila sam hitnu kontracepciju ella one. Naime, isti taj dan stavila sam i zadnju Lactogyn vaginaletu radi prijašnje gljivične infekcije. Ono što me muči je da li će hitna kontracpepcija biti djelotvorna iako sam uzela vaginaletu i da li je opće bilo smisla uzimati ella one ako ne znam u kojem sam dijelu ciklusa. Hvala Vam puno, lijep pozdrav

Uz neredovite cikluse, nema “računanja”, bolje je uzeti tabletu, nego ne…..Zašto ne uzmete djelotvornu kontracepciju?????

read more

Poštovani, prvi put sam počela piti kontracepciju, tablete Lindynette 20, inače nemam problema sa prištićima ali od njih sam ih cijeli mjesec imala. Sada trenutno pauziram onih 7 dana, menstruaciju sam dobila 4.dan pauze, bila je prilično bolna, tog dana me u jutro par puta probudila bol u donjem dijelu trbuha, te sam išla provjeriti i vidjela sam jače krvarenje nego uobičajeno (inače imam vrlo oskudno i smeđe sa tragovima krvi i bez boli) a sada je to bilo puno više krvi i jedan veliki ugrušak cca 5 cm. Sve to prati srednje jaka do jaka bol. Danas mi je 7.dan pauze i krvarenje se malo smanjilo ali ugrušci me prate svaki dan uz bol. To me zabrinulo pa se nadam da će te mi moći barem savjetovati što da učinim, jer trenutno ne mogu do svog ginekologa. Hvala unaprijed i ugodan dan!

Vjerujem da će sa svakim idućim ciklusom krvarenja biti sve slabija…..Ako ne, može se promijeniti vrsta tableta i uzeti one koje neće pratiti krvarenja….

read more

Naručena sam za lap enukleaciju konglomerata mioma 8*6 cm koji je u praćenju zadnje dvije godine. Nisam imala drugih smetnji osim češćeg mokrenja i nekoliko uroinfekata. Međutim, počela sam osjećati težinu i pritisak u zdjelici, te povremene epizode nemogućnosti izmokravanja. Mjesečnice su uredne, poneki put obilne. Također osjećam da mi je vrat maternice niže nego prije, smeta me kod umetanja tampona, Zanima me sljedeće :dali lap znači laparatomiju, dr je spominjala jedan rez nisko?, također, koliko traje boravak u bolnici i koliko je očekivano trajanje bolovanja? Dali je taj osjećaj da mi se sve spustilo niže uzrokovan samim miomom? Postoji li mogućnost za još jednu trudnoću? Rodila sam dva puta, imam 39 godina. Unaprijed zahvaljujem….

Plan operacije, način, posljedice i komplikacije najbolje je razjasniti s doktorom koji će obaviti operaciju…….

read more

Poštovani, prije nekoliko mjeseci imala sam svoj prvi neuredni papa test. Odnosno, papa test koji sam radila u ožujku pokazao je CIN I s HPV-om, ponovljeni papa krajem lipnja, a nalaz je stigao u kolovozu, pokazao je CIN II s HPV-om, nakon kojem me ginekolog upućuje u Petrovu bolnicu, gdje mi je ginekolog napravio tipizaciju HPV-a koji pokazuje visoki rizik pozitivno-tip 16,18,31, nakon čega je napravio kolposkopiju pa zatim i biopsiju. Nalaz biopsije pokazao je CIN III, koji Vam prilažem u prilogu. Ginekolog me danas naručio na papu u siječnju, koju ću moći zbog njegovog odsutstva te ciklusa napraviti tek početkom veljače, a ukoliko papa ne bude dobar učinit će LETZ. Proučavajući CIN III došla sam do spoznaje da se isti ne može povući bez nekog od zahvata koje je moguće učiniti pa me zanima iz kojeg razloga moram prvo ponavljati papu te tek ako taj papa bude loš će on učiniti neki od zahvata? Čini mi se to dug period od tri i pol mjeseca. Imate li Vi drugu praksu? Odnosno, jel bi mi da sam ja Vaš pacijent taj zahvat preporučili napraviti odmah?Unaprijed Vam se zahvaljujem na vremenu i odgovoru. Lijep pozdrav, V.

I CIN III se može spointano povući, negtivizirati s vremenom…..Medjutim, moje odluke ovise o nalazu koji nadjem, cit. nalazu, biopsiji i citološkom nalazu i kolposkopiji nakon biopsije…..Svaka je pacijentica posebna, teško je generalizirati……

read more

Skratit cu sto je vise moguce.. dakle zadnju (normalnu) menstruaciju imala sam 28.9. i trajala je 6 dana. 22.10. pojavio mi se krvavi iscjedak koji je trajao 2 dana. Nakon nekoliko dana (2.11.) opet sam primjetila krv. Bio je to takoder neki iscjedak svjetlosmedi sa crvenim. Nakon par dana (4.11) krv je postala obilnija, na pocetku dana samo je kapalo a na kraju je postalo obilnije i krv je malo potmanila. Uzasno se bojim i nista ovako mi se nikad nije dogodilo iako mjesecnicu imam vec 5 godina. Je li to normalno???

Nije….svako nenormalno krvarenje valja obraditi…….

read more

Dobar dan. Imam jedno pitanje. Imam 25 godina. Prije nego sto sam navršila 18, ostala sam trudna i majka me prisilila na pobačaj. Prije 2 mjeseca ostala sam trudna s dečkom, i imala sam spontano pobačaj. Ja sam njemu rekla za taj pobačaj na koji me mama natjerala i on mi je rekao kak nikad vise necu moći biti majka jer sam imala namjerni prekid trudnoće. Molim Vas, možete mi reci da li je to istina ili ne? Bilo sto samo molim Vas jel ima ikakve nade? Hvala lijepa.

Naravno da to nije istina….Namjerni pobačaj i ovaj spontani nemaju nikakve veze.

read more

Poštovani, imam 22 godine i već 3 godine pijem kontracepcijske pilule. Zadnjih godinu i pol sam na Donelli, a prije toga sam bila na Softinellama koje mi je moja ginekologica promijenila jer sam počela dobivati učestale gljivične infekcije. Zadnjih 4 mjeseca ih opet imam. Koristila sam razno razne vaginalete, probiotike vaginalne i oralne, te šampone za intimnu njegu i ništa nije pomoglo. Ne bi prošlo niti 4 dana od prestanka korištenja antifungalnih vaginaleta i opet bih dobila kandidijazu. Sada mi je ginekologica savjetovala da prestanem uzimati kontraceptive. Mene iskreno to brine jer sam ih počela uzimati zbog policističnih jajnika, te neredovitih menstruacija,a ne samo zbog sprječavanja trudnoće. Zanima me da li postoji velika vjerojatnost da ću ponovno po prestanku uzimanja kontraceptiva dobiti ciste, te da će mi menstruacija ponovno biti neredovita? I da li se te gljivice mogu riješiti na neki drugi način kako ne bi morala prestati piti tablete jer su mi iskreno, više koristi donjele nego štete? Ne bih htjela jedno zlo zamijeniti sa više njih. Molim Vas za drugo mišljenje. Hvala unaprijed.

Ovdje birate birati izmedju dviju “zala”, ili/ili, nema druge……

read more

Postovana, prije godinu bila sam na ginekoloskom pregledu i nalaz kolposkopije bio je normalan (ektopija jod pozitivna) dok je PAPA test bio ASCUS (u brisu brojni granulociti, srednje brojne superficijelne i itermedijerne plocaste epitelne celije, plocaste epitelne celije, redje parabazalne epitelije, pojedine jace degenerisane lako uvecanih jedara), a stepen cistoce 3. Nisam koristila nikakvu terapiju i nakon 12 mjeseci ponovo sam uradila kolposkopiju (nalaz ponovo normalan), papa test je NILM (u razmazu sluz, granulociti, superficijalne, intermedijarne i parabazalne plocaste epitelne celije bez atipije i grupe uniformnih cilindricnih epitelnih celija), a stepen cistoce je ovog puta 2. Prilikom pregleda kod ginekologa, konstatovan je bjelicasti sektet i kolpitis. Da li je potrebno raditi neke dodatne analize ili koristiti neku terapiju. Unaprijed zahvalna

Ne, ovo su pravilne upute…..

read more

Dobar dan, pijem pilule Belara vec 6 mjeseci. Na preporuku doktorice prelazim na Qlairu (jer sam u inozemstvu i nemam priliku kupiti belaru). Danas mi je zadnja pilula Belare. Mozete li mi reci da li pravim 7 dana pauze kao i inace ili odmah krecem na kontr.pilule Qlaira? I da li stite vec od 1. Dana s obzirom da su slabije od Belare? Hvala puno!

Može i jedno i drugo; pilule za kontracepciju mogu se uzimati kontinuirano, bez stanke ili uz stanku od 7 dana. Djelovanje u sprečavanju trudnoće je jednako…..

read more

Poštovana dr., Zadnje mjesecnice su mi bile 17.7, 16.8, 14.9, 17.10…. nezaštićene spolne odnose smo ja i partner imali 29., 30.,31.,01 i 02.10 (po mojem racunanju to bili otprilike bili plodni dani)…. pokusavamo vec nekoliko mjeseci ali evo nikako da se desi trudnoca! Vec imamo jedno dijete, pa me zanima sta mi je sljedece ciniti ukoliko i ovaj mjesec dođe mjesecnica…. Da li nesto krivo racunam?! Sa prvim djetetom trudnoca se brzo dogodila pa smo tako i ovaj put ocekivali! Inace, imam 35 godina i nalazi spolnih hormona i hormona stitnjace su mi uredni…

Najbolje je što prije javiti se doktoru koji se bavi problemom neplodnosti, što prije obaviti pretrage koje se u takovoj situaciji planiraju, kako bi se ustanovilo što nije u redu i kako pomoći…..VP!

read more

Dobar dan. Zeljela bih ovim putem da dobijem neki strucni savjet sta bi bilo najbolje raditi za ovaj moj nazovimo “problem”. Naime, imam problema sa ostajanjem u drugom stanju, radimo na tome, ali tesko ide. Prvi puta sam zatrudnjela prije dvije godine i u sedmom tjednu imala sam spontani. Nakon godinu dana pokusavanja zatrudnim ponovo ali je tada trudnoca bila vanmatericna. Od toga nakon tri mjeseca zatrudnim ponovo ali se prica sa spontanim ponovi opet. Pauzirali smo sedam mjeseci. U medjuvremenu, posto zivim vani, isla sam da uradim nalaze i svi mi budu u redu. Sada i prethodna 4 mjeseca pokusavamo ponovo ali bezuspjesno. Zanima me da li bih po Vasem misljenju trebala ici ponovo da radim nekakve analize, jer bi mozda mogla imati kakvu bakteriju, jer ne znam koliko one, ako ih imam uticu na to da ne mogu zatrudnjeti. Zanima me Vase misljenje? Hvala Vam unaprijed! Pozdrav!

Prvo se treba obratiti nekom tko se bavi s problemom zanošenja/ iznošenja….Onda treba napraviti pregled i planirati obradu…pa onda liječiti , ako se nešto nadje…Pa onda, ako i dalje nema uspjeha, razmišljati od nekom postupku potpomognute oplodnje….VP!

read more

Dobar dan. Ovako, do 4og meseca imala sam sasvim normalne menstruacije, medjutim, krajem 4og meseca sam imala povredu glave prilikom nezgode. Od tada nisam dobijala 2 meseca. Pocela sam malo da se gojim, uradila sam i test za trudnocu, za svaki slucaj, ali je negativan bio. Zatim, dobijem u 7om mesecu, pa imam u 8om, 9om, sve najnormalnije, medjutim sada u 10om mesecu imala sam na pocetku meseca, pa sam opet dobila posle neke 2 nedelje isto u 10om mesecu i traje malo duze. Je l je to nesto opasno ili pak se samo ciklus ispraznjuje i vraca polako u normalu? Neki savet? Unapred, hvala Vam na odgovoru.

To su nepravilna krvarenja iz maternice, napravite pregled—–

read more

Zdravo,javio mi se jedan problem i bila bih vam zahvala kada bi ste mi pomogli i rekli o cemu se barem radi .Pri seksulnom odnosu pocela sam osecati bol sa leve strane i kada sam pogledala kada rasirim usne na levoj strani koze unutra sa leve strane nalazi se kao ranica zapravo vise izgleda kao da sam blago ogrebala kozu i da fali mali delic nije dubok ali se vidi i ta tacka me tacno i boli.Bila bih vam zahvala kada bi ste mi rekli o cemu je rec .Unapred hvala

Ozljeda sluznice, ako prodje za dan, dva….Ako ostane, javite se na pregled…..

read more

Postovanje,pijem kontracepcijske pilule drospifem m vec tri mjeseca,zadnje krvarenje imala sam 12.10. i trajalo je do 18.10. dva dana prije imala sam odnos s deckom i on je ejakulirao u mene no nadam se da tu nema razloga za brigu jer je krvarenje uslijedilo,kada su mi bili plodni dani opet smo imali odnose gdje je takoder ejakulirao u mene. znam da nebi trebala imati razloga za brigu,ali brine me to sto (pocela sam sa novim pakiranjem pilula nakon sto sam popila zadnju placebo tabletu) kada sam popila prvu tabletu iz novog pakiranja nakon pola sata sam imala malo meksu stolicu,receno mi je da ne pijem dodatnu tabletu i nisam tako postupila,a drugi razlog koji me brine je taj sto sam cijelo vrijeme pod velikim stresom i moze li to ikako utjecati da djelotvornost pilula? je li moguca trudnoca? (imam bolove u donjem dijelu trbuha,napuhana sam i grudi me ne prestaju boljeti,bradavice su jako natecene)

U koliko tablete uzimate redovito, prema uputama, trudnoća je moguća samo u okvirima pogreške metode, dakle, minimalno…..

read more

Zeljela bih da se sa vama posavjetujem u vezi jedne medicinske odluke. Imam 41 godinu, i prije par mjeseci mi je dijagnostifikovana rana menopauza (bez genetske mutacije), kao i osteoporoza. Zbod dijagnoze osteoporoze mi je ginekolog preoporucio da koristim (sinteticke) hormonske preparate (Femostan u mom slucaju). Ja sam u nedoumici zbog toga. Apotekar sam po struci I upoznata sam sa istrazivanjima koja ukazuju na povecan rizik od raka dojke nakon upotrebe ovih preparata. Po rijecima ginekologa su danasnji preparati bezopasni i sanse za razvoj raka dojke su zanemarljive. Ja bih voljela od vas da cujem sta bi mi vi proporucili u ovom slucaju. Inace zivim I hranim se dosta zdravo, bavim se I jogom, tako da sam pomalo zbunjena ovim dijagnozama i pitam se sta bih to jos mogla preduzeti u vidu prehrane a da sebi poboljsam zdravlje. PS Trenutno koristim capsule Oestrofact, na bazi crvene djeteline, koje bi trebalo da sadrze dosta prirodnog estrogena ali se pitam da li je ta doza dovoljna za nekog ko ke u preuranjenoj menopauzi i ima osteoporozu kao ja.

Sve oovisi o željama i stavovima. ….Bez hormona nećete umrijeti, no, nakon nekog vremena, na žAlost, život VAM
može postati manje ugodan, i to radi brojnih razloga.

read more

Zdravo.Zovem se Andjela i imam 43 god.moje pitanje je da li se u klimaks ulazi naglo ili postepeno.to jest da lu odmah prestaje mesecni ciklus.Ovaj mesec ciklus mi je trajao samo 1 dan.pocetak jako slabo onda kao normalno,ali to sve jako kratko.spram ciklusa koji meni traje 3 do 4 dana i koji je bas obilan.uz to imam i endometriozu i odstranjen mi je levi jajnik.Da li je u pitanju predklimaks ili trudnoca.jer se muz i ja nepazimo mada sumnjam u mojim godinama.

Razoblje perimenopauze vrlo je varijabilno, kod nekih žena naglo, kod nekih traje godinama……Moguće je zanijeti ako imate menstruacije…..

read more

Koristila sam Diane 35 dva mjeseca i prestala sa koristenjem 07.09. Mjesecnica nakon toga je nastupila kad treba 13.09. Nakon toga sledeca mjesecnica je dosla 06.10. Inace nisu obilne i obicno traju 5 6 dana sada je trajala 7 i evo danas 18.10 ponovo se pojavilo krvarenje praceno jako blagim grcevima u svim gore navedenim periodima nije bilo nezasticenog odnosa, pa me interesira postoji li mogucnost hormonskog disbalansa i kada je stanje alarmantno? Unapred hvala na odgovoru.

Vjerojatno nije, ali svako nenormalno krvarenje zahtijeva pregled…….

read more

Pozdrav.. Imam pitanje u vezi kontraceptivnih pilula… Pijem logest vec oko 7-8 meseci.. Zadnjih par meseci nisam imala odnose ali sam redovno pila pilule… Posle pauze, kad sam trebala popiti prvu tablete posle pauze imala sam ne zasticeni odnos.. Pilulu sam polila isti taj dan ali tek posle onosa… Zanima me da li je moguca trudnoca?? Danas mi je treci dan pauze a jos nisam dobila menstruaciju..

Ako pilule uzimate redovito, po uputama, zaštećeni ste u okvirima pouzdanosti metode kontracepcije, dakle najviše moguće….

read more

Postovana doktorice.Nakon treceg pobacaja uradeni su mi nalazi na trombofiliju pa ako mi mozete objasnit znacenje. Normalni tip gena za faktor V(FVQ506) Normalni tip gena za faktor II (G20210A) MTHFR za C677T normalni tip gena CC PAI-1 insercisko-delecijski genotip 4G/5G ACE insercijsko-delecijski genotip ID. Da napomen ovaj treci pobacaj je bio kompletni u 10+3tjedana trudnoce. Prvi i drugi su napravljeni radi dijagnoze hidrops fetalisa oba u 15 tjednu trudnoce. Imam curicu od 7 godina, trudnoca s njom je bila uredna osima sto je zavrsena carskim rezom. Koje bi mi pretrage jos.preporucili da ucinim. Unaprijes hvala. S postovanjem.

Ovisno o anamnezi,ginekološkom i UZV nalazu…..Dosadašnji nalazi koje ste poslala su uredni (PAI-1 mutacija i MTHFR mutacije ne smtraju se odgovornom za nastanke tromboza u trudnoći ili poremetnje trudnoćeI i ne zahtijevaju liječenje….

read more

Protekli ciklus na 14.dan (ciklusi trajanja 26-27 dana) imala sam nezasticen odnos – mislim da decko nije pazio dovoljno. U strahu od trudnoce popila sam ellaone u roku 48 sati od odnosa. Menstruaciju sam poslje tablete imala 27. dana ciklusa kao i inace.drugog krvarenja od ellaone nije bilo. Bila je blaza, kraceg trajanja al crvena krv. Ovaj ciklus se jos nije pojavila a nema ni naznaka pms. U strahu da ipak nije djelovala tableta jucer popodne napravim test (40 dana od odnosa negativan). Danas je i dalje nema. Dal je trudnoca iskljucena? I kako potaknut da dodje jer previse brinem? Hvala

Vjerojatno je, ali, ni jedna metoda nije 100% sigurna, dakle i uz EllaOne izuzetno može se dogoditi trudnoće….

read more

Zdravo imam 23 godine imam odnose sa momkom sa kojim sam 3 godine u vezi.. sve pazimo, ali sad sam dobila vec 16 dana braon iscedak svaki dan po malo.. Trebala sam da dobijem 18. 09. Menstruaciju Ali sam dobila 23.09 i trajalo je samo dva dana krvi jako jako malo a braon iscedak i dalje.. Osećam neku čudnu bol u donjem delu stomaka, neki pritisak i stalno mi se piski. A ne peče me nista niti svrbi.. Išla sam kod ginekologa pre 2 meseca na redovnu kontrolu jer sam imala ciste i sve sam ih očistila tako da je tad nalaz bio uredan, i papa test, i bris i ultrazvuk sve je bilo super.. Pa me zanima sta bi to moglo biti..? Hvala unapred.

To je nepravilno krvarenje , a svako nepravilno krvarenje zahtijeva pregled…..

read more

Pošaljite nam upit i dogovorite pregled

 nisam robot

Ginekološka poliklinika GinOps

Polikliniku GinOps osnovala je prof. dr. sc. Snježana Škrablin, nakon prikupljenih 25 godina kliničkog iskustva u Klinici Petrova . Dr. Škrablin je specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist iz fetalne medicine i opstetricije,...

Kontakt

Korčulanska 3F
10000 Zagreb
Mob. 091 668 89 98
E-mail: ginops@ginops.hr
Tel. 01 6180 955

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike!

© GinOps. Sva prava pridržana.