Postovani imam pitanje vezano za moju kcerku kojoj je 12 godina i 7mjeseci.Prvu menstruaciju je dobila 09.09.2018 koja je trajala 15 dana ako racunamo smedji iscjedak od prvog dana do kraja iscjedka,s tim da je tjedan dana imala obilno krvarenje tj izljeve potreba za presvlacenjem svaki sat ipol do 2h.Poslije se smirilo i bolovi su nakon prvog tjedna prestali.Sljedeci ciklus se pojavio 24 dan od prve menstruacije s tim da je prva 4 dana bilo smedje pa je usljedio pravi crveni iscjedak koji je trajao novih 15 dana i danas na 26.10 jos uvijek traje taj manji ali ipak postojeci smedji iscjedak.Molim Vas za savjet! Svg ginekologa sam kontaktirala kad je bilo prvo i obilno krvarenje ali je rekao da je to u pocetku normalno,tjesi me jedino sto ovaj drugi ciklus nije bio onako obilan kao prvi ali ipak brinem sto tako dugo traje.

Prve “menstruacije” nakon menarhe obično su anovulacijska krvarenja i zato tako “čudne”. Ali, jako obilna krvarenja ipak nisu normalna, pa je dobro javiti se na pregled ako je to zaista tako…..VP!

read more

Poštovani, pišem vam povodom jednog problema koji imamo moja devojka i ja. Moja devojka je otišla na pregled kod svog ginekologa koji je tom priliko utvrdio da ona ima kandidu. Nakon toga u više navrata problem je dolazio i vraćao se. Doktorka je rekla da postoji mogućnost da i ja imam problema računajući na činjenicu da mi upražnjavamo sa vremena na vreme seks bez korišćenja kondoma. Šta bih ja trebao da uradim? Postoji li neki test koji mogu da obavim itd. Da li bi mogli da mi objasnite i da me uputite. Hvala na odgovoru.

Ne. Kandida živi na koži svakoga od nas, a izaziva problem onda kada se prirodna obrana kože ili sluznice smanji ili kad se promijene uvjeti na koži ili sluznici (npr. promjena pH, oštećenje, neka iritacija….). Povremeno izaziva probleme, povremeno ne, kod nekih ljudi češće, kod nekih rjedje, kod nekih nikad….Kad čini probleme treba je malo “smiriti” nekim od lijekova koje postoje…I to je to….Ne pravite si probleme iz toga!

read more

Naime, javljam se jer me zanima drugo mišljenje u vezi mog problema. Na zadnjem kontrolnom gin.pregledu utvrđeno mi je citiram: “TVS: Uterus je u AVF-u, primjerene veličine i teksture, endromedij je trolinijski,mjeri 8,1mm (12.dan ciklusa) s sitnocističnom lezijom koja mjeri 7,1×6,9mm. Oba ovarija uredne veličine i teksture. U Douglasu nema slobodne tekućine. Vanjsko splovilo pluripare.rodnica srednje prostrana , porcija cilindrična, vanjsko ušće zatvoreno.Uterus je u AFT-u primjerene veličine , mobilan, bezbolan, ne krvari. Adneksalno palpatorno obostrano bez patološkog nalaza.” Zadnji nalaz papa testa koji je uzet prije godinu dana bio je uredan, kao i uzorak uzet prilikom kiretaže koju sam imala 07.03.2017. zbog jakog krvarenja koje je trajalo 12 dana i nije stajalo. Napominjem, da do tada nisam imala nikad nikakvih problema glede toga , ciklusi su mi redoviti , doduše ima nešto obilnije menstruacije, koje su se čak zadnjih godina i smanjile , a pogotovo nakon kiretaže. Inače ciklus mi traje od 23-24 dana, a menstruacija traje 6-7 dana. Nemam krvarenja između ciklusa ni nekih problema. Zanima me dal je kod ovakvog polipa potrebna kiretaža? Dal je potreban uterobrush na koji me moja ginekologica šalje s obzirom da je uzorak uzet na kiretaži prošle godine i sve je bilo u redu? Takodjer predlaže mi se i stavljanje Mirene, dal je to nužno, s obzirom da nemam nekih neredovitih ciklusa ni krvarenja kako sam već gore navela?

Ciklus i nalaz su uredni, imala ste nedavno kiretažu , a nalaz je bio ok…Nigdje se ne govori o polipu, a to nešto u sitno kavumu manje od 10 mm takodjer vjerojatno nije polip…..Ne vidim razloga za ponovnu kiretažu, a ni za uterobrush…..
Mirena je dobra stvar, kad postoji indikacija, kad treba kontracepocija, no kod Vas ne vidim ni neku valjanu indikaciju……….

read more

Poštovani,zanima me Vaše mišljenje o nalazima. Naime, receno mi je da imam problem s ovulacijom. Odnosno, da ju uopce nemam i da imam sindrom abnormalnosti th hormona i mogućnost policistickih jajnika te da necu moci ostati trudna. Zanima me vase misljenje jer pokusavam ostati trudna godinu dana. Vrijednosti su sljedece: Folikulstimirajuci hormon 5,7 Lh -10.5 Prolaktin 209 Testosteron 1.82 Dheas 9.21 Hormoni vadeni 5 dan ciklusa. Hvala lijepa.

Vrijednosti su u granicma normale, ali, to u liječenju neplodnosti ne znači puno…….

read more

Imam 20 godina (160 cm, 53 kg) i pijem već 6. kutiju Belara kontracepcijskih pilula zbog ciste na jajniku odnosno bolnih menstruacija. Nisam primijetila nikakve nuspojave, naprotiv – ciklusi su postali redoviti, kraćeg trajanja i slabijeg intenziteta. Međutim, u zadnje vrijeme imam određene simptome koji se možda mogu povezati s korištenjem navedenog lijeka. Ti su simptomi sljedeći: bol u prsima ( u trajanju od nekoliko dana i nagli prestanak), bol u ruci slična trncima koja ”prelazi” u drugu ruku i noge isključivo prilikom ležanja ili sjedenja. Ukoliko se simptomi mogu povezati s Belarom, namjeravam prestati uzimati spomenute pilule. Stoga me zanima mogu li prestati odmah (preostalo je još 8 komada u ovomjesećnom pakiranu) ili da ipak popijem cijelu kutiju. Svakako namjeravam napraviti krvnu sliku kroz par dana ali bih po mogućnosti otklonila potencijalni razlog za brigu ili pak po potrebi što prije otišla liječniku. Zahvaljujem na Vašem odgovoru.

Trnjenje ruku ili glavobolja nakon početka uzimanja kontracepcije može biti razlog za brigu…..

read more

Postovana ne mogu ostvariti seksualni odnos zbog prevelikog neizdrzivog bola pri samom pokusaju. Prvi je put, pokusala sam s lokalnim anestetikom lidokainom gel i sprej i nista. Moze li se moj problem rijesiti odstranjivanjem himena ? Od koga da potrazim pomoc? Jako je tesko da odem prvi put na pregled i trazim nesto ovakvo. Kako se to strucno kaze i ima li ovih problema inace? Molim vs za odgovor i mnogo vam hvala unaprijed.

Svakako trebate pregled kako bi se ustanovilo imate li možda neku deformaciju vanjskog spolovila ili rodnice…..

read more

Poštovani, imam 20 godina i prvi ginekološki pregled obavila sam u rujnu prošle godine kada je ujedno otkriveno da na desnom jajniku imam lutealnu cistu. Nakon tog pregleda otišla sam na vađenje krvi te je ustanovljeno da imam povišenu razinu hormona testosterona. U studenom sam počela piti kontracepcijske pilule Axira 35. Ujedno imam i problem s aknama na licu te bolne i intenzivne mjesečnice. Prije, tijekom, a često i nakon mjesečnice osjećam izrazitu bol, posebice u donjem desnom dijelu trbuha. Također, prije početka konzumacije Axire 35 često sam imala mučnine i povraćala sam prvih nekoliko dana mjesečnice. Tablete protiv bolova često mi uopće nisu pomagale. Bol se osjetno smanjila otkako pijem kontracepciju. Isto tako, problem s aknama više nije toliko izražen, ali ne želim doživotno konzumirati kontracepciju, a u mojoj sadašnjoj ginekološkoj ordinaciji nisu me uputili niti upoznali s drugim rješenjima. Nadalje, prije mjesec dana obavila sam kontrolni pregled kod svoga ginekologa te je ustanovljeno da imam cistične jajnike, ali nitko me nije uputio što dalje: trebam li ciste liječiti kirurški, hoće li mi Axira pomoći da ih se riješim, trebam li ponovno testirati hormone i slično. Javljam Vam se s molbom da me uputite u situaciju i da me usmjerite. Želim potražiti mišljenje drugog stručnjaka, zato se javljam Vama.

Poštovana, imate “cjeloživotni” problem koji se zove sindrom policističnih jajnika.

read more

Ustanovljeno mi je da imam ureaplazmu. Terapija mi se sastoji od 2×1 dovicin i vaginalete polygynax 10 dana. Receno mi je da i partner pije dovicin ali ne i koliko. S terapijom sam krenula danas jer sam cekala da mi prodje ciklus a partner je pre 2 dana ispio kutiju dovicina zbog zuba. Da li bi on trebao ponovo da krene da pije dovicin i koliko dugo i koliko puta na dan?

Ureaplazma se obično “ne osjeća”, a nakon liječenja opet vraća…..Opasna je samo u trudnoći…..Ako niste trudna i ne namjeravate to biti uskoro, ne trebate se liječiti, ni Vi, ni partner…..

read more

Postovani, pijem Logest vec vise od godine dana, do sada je sve bilo u redu. Medutim, prosli mjesec sam dobila menstruaciju 1 dan prije, a ovaj mjesec sam je dobila 4 dana prije. Inace bi zadnju pilulu popila u petak i stvari bi nastupile uvijek u utorak, no ovaj mjesec su dosle u subotu. Zanima me sto mi je ciniti i je li to normalno s obzirom da mi u 5 god uzimanja istih nikada nije dogodilo nesto slicno. Hvala.

Ništa, pijte i dalje redovito…ako se ponove nepravilna krvarenja, javite se doktoru koji Vas vodi…Vjerojtno će trebati drugačija vrsta tableta…..

read more

Dobar dan. Imam 30god.2 djece …Stavila sam Mirenu prije 2 godine… zadnje mjesecnice su bile 17.01. I 13.02..mene zanima dali sam nakon ajmo reci odnosa gdje je muzu pobjegli?(12.01) trebala popiti escapelle…sto i jesam…i dobila sam 17.01 mj.(malo ranije ali je bila) zatim u 2 mj.13.02… 27 dana iza prethodne…danas je 41 dan od odnosa i testovi su negativmi…mene zanima…dali trebam panicariti…Mirena je pocetkom godine bila uredno simetrirana a ja u panici…nakon 2 men.i toliko neg.testova(nesmijem ni reci koliko) moj gin.je rekao da nepanicarim pa mi je neugodno ga opet zvati…hvala i nad se odgovoru…

Ako imate Mirenu, ne trebate drugu vrstu kontracepcije…..VP!

read more

Imam 24 godine i jedan ginekoloski problem, stoga bi osim kod svog ginekologa potrazila odgovor i kod vas. Naime, prije godinu dana papa test je pokazao HPV visokog rizika te CIN1, a bris ureaplazmu. Uzimala sam antibiotik doksiciklin i ja i partner i vaginalete(ja) te rjesila ocito tu bakteriju, medjutim na zadnjem kontrolnom brisu izolirala mikoplazma. Dobila sam sad terapiju azitromicin(summamed) te vaginalete takodjer. Zanima me, da li ja i partner mozemo imati inace nezasticene odnose s obzirom na ovaj problem, jer u vezi smo gotovo 6 godina i ne zelimo koristit zastitu. Da li stoji ona da ukoliko tako dugo s nekim imamo odnose smo razmjenili sve sto smo mogli??

Ureaplazma, ni mikoplazma nemaju veze s HPV infekcijom ili citološkim promjenama u smislu CIN-a i ne trebajku se liječiti. Dakle, niste trebala uzimati antibiotike i sada ih ne trebate. Ovaj soj bakterija opasan je samo kod trudnica jer može ugroziti trudnoću, pa se liječe samo u vezi sa trudnoćom. Obično se nakon završeno0g liječenja, ponovno vraćaju….VP!

read more

Uzela sam pilulu za dan poslije (Ellaone), jer sam 05.09. Imala odnos sa dečkom i pukao je kondom. To mi je bio 11 dan menstruacijskog ciklusa, imam redovne cikluse 28 dana. Nakon 7-10 dana NISAM imala nikakvo smeđe krvarenje kao sto mnoge navode da im se desilo. Mene zanima da li se to mora desiti ili? I prije 2-3 dana sam osjetila bol u desnom jajniku, bas kao sto osjetim kada su mi plodni dani. Da li imam razlog za brigu? Unaprijed zahvalna. Lp

Ako ne dobijete m enstruaciju u očekivano vrijeme napravite test na trudnoću…..

read more

Imam mens na svakih 28 dana. Mens traje 6 dana. (I bolne su jako) Po tome bi plodni dani trebali biti negdje na sredini. Prije 4 mjeseca sam pocela koristiti lh trakice i mejbi bejbi. Oni su mi pokazivali da su plodni dani na sredini. Ali me buni to sto mi je ovaj mjesec mens zavrsila 10.9. A ove dvije metode su mi pokazale plodne dane 16.9. (I jasno se svaki put na.mejbi bejbi vidi paprat koja oznacava plodne) Da li je moguce da budu tako brzo nakon zavrsetka mens? I koliko je pouzdano da tako pratim. Jer 16.9. mi je mejbi bejbi pokazao paprat koja bi trebala oznacavati plodne dane i trake isto pokazuju 2 crte. Pokusavamo dobiti bebu vec 6 mjeseci ali nista. Da li mozda ima veze sto sam 0 + krvna grupa. Jer citala sam da zene sa tom krvnom grupom teze ostaju u drugom stanju. I ako postoje te ovulacije plodni dani kako da nije doslo do trudnoce. Zanima me vase misljenje i sta preporucujete. (Da li da uradim neke preglede nesto ciljano ili preporucujete neke cajeve ili nesto slicno)

Najvažnije i jedino ispravo je što prije obaviti pregled i obradu neplodnosti…sve drugo je čisto gubljenje vremena….VP!

read more

Pozdrav. Imam pitanje na koje mi moja lijecnica nikad nije odgovorila pa ako mi mozete pomoci. Imam 25 godina i sindrom policisticnih jajnika od kad znam za sebe tj. od kad idem kod ginekologa, a to je bilo prvi put sa 17 godina. Moja doktorica uvijek mi ne prepisivala oralnu kontracepciju uz koju sam onda imala menstruaciju, ali cim bi prestala sa pilulama menstruacija ne dolazi mjesecima. Sada sam prestala piti pilule prije 4 mj jer sam je udebljala 15 kg i sad imam prekomjernu tezinu, povisen tlak i lose jetrene enzime. Pilule sam prestala piti na savjet internista. I naravno vec 4 mj nemam menstruaciju, sigurna sam da trudna nisam. Mozete li mi reci postoji li nacin da si pomognem, postoji li neka hormonska obrada koju bi trebala napraviti? Mislite li da bi trebala promijeniti ginekologa posto manje ja lijecnica ne pokazuje nikakav interes da se pozabavi mojim slučajem? Kroz 2-3 godine htjela bi ostati trudna, a s ovakvim ciklusom ne vidim nacin.

Obrada se može napraviti i rezultat katkad pomogne….VP!

read more

Doktorka Snjezana postovanje i unaprijed hvala na odgovoru na moje pitanje! Molim vas, da li kod zena nakon menopauze moze nastati miom i da li se ginekoloskim pregledom moze znati da je to bas miom? Moja majka ima 60 godina, bila je na ginekoloskoj kontroli i doktor joj je rekao da ima miom unutar materice velicine ljesnika, naravno cekamo rez. Papa testa. Ona je nekada zaista imala miome, ali na kontrolama prije ove joj je receno da ih vise nema. Mnogo sam zabrinuta i voljela bih znati sta uciniti kako ne bismo napravili propust i kako bi sve bilo uredu.

“De novo” nema nastajanja mioma nakon menopauze, ali, ako su prethodno postojali, onda je vjerojatno da ih ima i sada…..VP!

read more

Poštovana! Imam 20 godina i već 2 godine sam na terapiju OHK (Diane 35) zbog policističnih jajnika. Redovno idem na kontrolu. Sada mi je doktorica savjetovala da napravim pauzu jer jajnici izgledaju dobro. Ono sto me brine je u prošlom Papa testu ASC-US ((E+), na par stanica). Doktorica mi ništa nije objasnila sto to znaci. Jučer sam radila novi Papa test i čekam rezultate.

Nema razloga praviti stanku…..Napravit ćete je onda kad poželite trudnoću. Pričekajte novi citološki nalaz…

read more

Postovani htjela bi cuti Vase misljenje sto se tice jednog problema. Ukratko, bila sam kod ginekologa na KBCu u Rijeci u 3. mj narucena. Tamo mi je napravljen papa test, uredan i dobila sam recept za kontracepcijske pilule adexa. Medutim menstruacije su mi bile sve oskudnije i nakon 6. kutijice uopce vise nije bilo krvi i trajale bi 1 dan. Kad sam se pozalila svom ginekologu rekao mi je da je to normalno, ali mi je napisao uputnicu za KBC jer je rekao da rade odem o tome popricat sa doktorom koji mi je prepisao tu kontracepciju. Kad sam dosla tamo doktor mi je napravio pregled i nasao 3 kako je rekao male tockice tj. ciste i rekao da on sad nije siguran jesu li one dosle sad od uzimanja kontracepcije ili su bile tamo i prije pa on nije vidio. Kad sam pitala za savijet… sto da radim i da li misli trebam li prestati uzimati te pilule rekao mi je da je to moja odluka ,to smatram neprofesionalnim jer je sam ja dosla kod njega sa problemom i ocekivanjem da mi kaze u cemu je problem i da mi da savjet. Rekao je da ce on napisat sad da je u dogovoru samnom terapija prekinuta pa da odem kod svog starog ginekologa i pocnem sa njim sve ispocetka. Sad mozete li mi reci vase misljenje o svemu tome, sto trebam napravit i mislite li da su te ciste dosle prije ili poslije uzimanja kontracepcije. Lp

Kod uzimanja kontracepcije, ciklus i izgled jajnika se mijenjaju, što je normalno…..

read more

Želela bih da Vas pitam kada su mi najplodniji dani ,dobila sam 30.1.2018- i traje mi ciklus od 4-5 dana kada prestaje krvarenje..pa bih želela znati kada da radimo na bebi da li je to 12 dan ili 14 s obzirom da pokušavamo dugo ,a nikako se ne dešava.U proseku dobijam na 35 dana,možda neki dan ranije. Ako možete da mi odgovorite bila bih Vam zahvalna?…

Ako ne zanosite, što prije se javite doktoru koji zna obraditi i liječiti neplodnost. Sve drugo samo će stvar odužiti….VP!

read more

Poštovana.Moja priča je sljedeća.Da skratim početak priče…vučem problem s upalama po Papa testu već 3 godine, a radim ga svakih 6.mj što je uvijek završilo vaginaletama. Otišla sam prije mjesec dana kod privatnog ginekologa u polikliniku.Odmah je posumnjao na ranicu na maternici čim sam rekla simptome,što je i pregledom potvrđeno. Napravio je Papa test koji je bio uredan.Mjesec dana prije kod svoje dr.napravila sam briseve te su također bili negativni. Ginekolog mi je predložio sanaciju ranicu,tj.spaljivanje. Pristala sam zbog iscjetka koji mi smeta. Kako je on meni objasnio postupak,radi se spravicom koja ima na vrhu kuglicu te se kroz to provodi struja. Mene muči što ja nisam još rodila a dr.je unatoč tome spominjao paljenje. Da li da potražim drugo mišljenje ili se taj postupak ipak može raditi ženama koje nisu rodile?

Ako je Papa uredan., ne trebate nikakovo liječenje. Iscjedak je normalna stvar, neke žene imaju obilniji, neke oskudniji.VP!

read more

Ovako,izgubila sam nevinost 13.1 ,i seksualni odnos jedva da smo imali zbog moje boli,samo je probio himen.I koristili smo kondom,Drugi odnos je bio 16.1 imali smo normlani odnos,međutim vise sam krvarila nego prvi put,i zbog problema sto se on nije mogao uzbuditi ušao je u mene minut bez kondoma a zatim smo stavili kondom i nastvali sa odnosom,ejakulirao je van mene u kondom.Problem je taj sto sam menstruaciju trebala dobiti 20 a vec kasni 7 dana,Mnogo sam se opteretila sa tim.Da li trebam sumnjati na trudnocu?Povremeno me boli glava,ledja i na trenutke predio stomaka,jajnika.To mogu biti i znakovi trudnoce,Zanima me vase strucno misljenje.

Ako je došlo do kontakta sperme i jajne stanice, onda je moguća trudnoća….Samo vi znate što je bilo….

read more

mam pitanje za Vas vezano za menstruaciju. Sve prethodne menstruacije su bile uredne, s tim da se znalo jedanput ili dva puta godisnje desiti da dobijem 2x u mjesecu. Zadnja menstruacija mi je drugacija iz razloga sto traje duze nego inace, evo vec osmi dan, a inace sa sestim se zavrsi. Takodjer, poprilicno je obilnija nego inace. Cekam da prodje kako bih se lijecniku javila, s tim da se kraj ne nazire kako vidim.

Ako je krvarnje obilno, produljeno, nepravilno, treba ići na pregled neovisno o krvarenju. VP!

read more

pijem Yazz 15 mjeseci,mjesecnica je uvijek bila redovita na zadnjoj popijenoj neaktivnoj tableti. Uvijek ih uzimam navecer prije spavanja,ovaj mjesec sam ih uzimala u 21:15h (+/- 15min) jednom mi se dogodilo da sam popila u 22h. Imam redovne odnose sa partnerom,ne koristimo dodatnu zastitu.Ono sto me zabrinjava to su mucnine/bol u zelucu unazad dva dana i glavobolja. Menstruaciju bih trebala dobiti danas,najkasnije sutra,ali strah me da nisam trudna upravo zbog tih simptoma. Unazad tri mjeseca primjecujem glavobolje kada predjem na neaktivne tablete,znaci li to da mi tablete ne odgovaraju ili to dolazi zbog promjene hormona u tijelu? Unaprijed zahvaljujem!

Ako pijete redovito, prema uputama, nema problema….

read more

Imala sam pocetak upale jajnika. Popila sam antibiotik i papa test je bio uredan. Iza toga sam imala grudvicast bijeli iscjedak. Stavljala sam vaginalete i vec se bio smirio i prije njih. Pila sam neke tablete za ocuvanje zdravlja kod zena urinarnog trakta na biljnoj bazi. Sada nemam problema niti nekog posebnog iscjetka ali mi je iscjedak toliko kiseo da bi mogla praviti jogurt i cijela vagina unutra. Bijelkast do proziran iscjedak. Inace uvijek mi je bio bezbojan i bez posebnog mirisa. Da li se trebam zabrinjavati. Nigdje ne mogu pronaci nekakav slican “problem”.

Rodnica je normalno kisela, to je zdrva sredina u kojoj je rast bakterija otežan. Zdrava ste.!

read more

anima me jedna informacija i jeli s obzirom na to sve u redu. Imala sam porod prije 4 ipo mjeseca, nakon 2 mjeseca krenila sam s Adexa antibaby pilulama, jucer sam zavrsila s 3 pakom. Tablete sam uzimala redovno. Moje pitanje glasi jeli u redu da “mjesecnica” nije jos stigla, s obzirom da nakon prvog paka pilula mjesecnicu sam dobila 3 dana prije zavrstka paketa, mjesecnica mi je bila obilna i trajala 2 tjedna, nakon drugog paketa pilula mjesecnica mi je krenula na preostalih 5 tableta do kraja i opet trajala cca 2tjedna.. Imam li razloga za brigu s obzirom s obzirom da treca mjesecnica koja je trebala stic nije stigla?

Zaštićena ste ako pilule uzimate redovito. VP!

read more

Zdravo imam 16 godina i prosli put kada sam bila kod ginekologa imala sam 4 ciste koje sam uklonila prirodnim putem pomocu cuvar kuce i cistog meda u mojoj porodici je rak(kancer)nasledan prvo je obololela moja pra baka imala je na materici zatim njena cerka isto na materici zatim moj deda(od moje pra babe sin)zatim moja tetka takodje na materici koja je nedavno umrela zatim moj tata koj sad ima rak na grlu,ja imam vec nekoliko dana krvarenja kada sam danas otisla ginekologu rekao je da imam neku promenu na materici neku rupu dali je mogucnost da imam ram materice ili sta vec?

Ne vjerujem da se to ,može dogoditi tako rano, tek Vam je 16 godina. Osim toga, rak maternice, za razliku od raka jajnika ili dojke , nije “nasljedan”. Medjutim, s obzirom na porodičnu sklonost malignomima, dobro je redovito odlaziti na preglede. “Ranica” na vratu maternice nije rupa, to je promjena koju ima gotovo svaka spolno aktivna žena i sama po sebi ne znači ništa. Medjutim, uz infekciju HPV virusom, uvijek je moguća maligna transformacija stanica…..VP!

read more

IMAM 34 GOD I.PLANIRAM DRUGU TRUDNOCU. REDOVNIM PREGLEDOM.KOD GINEKOLOGA UTVRDJENO JE DA NA PREDNJEM ZIDU MATERICE IMAM MIOM 2 CM. RAZLOG MOG ODLASKA KOD GINEKOLOGA, PORED REDOVNOG PREGLEDA, JESTE I DUGO TRAJANJE MENSTRUACIJE NAKON PORODJAJA (11-14 DANA). PRVU TERAPIJU KOJU MI JE GINEKOLOG PREPISAO JESTE LEK ORGAMETRIL ILI PRIMALUT NOR ZBOG NESTASICE NA TRZISTU. PILA SAM GA IZMEDJU 16-25 DANA CIKLUSA. KADA SAM DRUGI PUT OTISLA REKAO.MI JE DA PIJEM PRIMALUT NOR IZMEDJU 6-25 DANA CIKLUSA. TAKO SAM I URADILA. MEDJUTIM, SADA MI KASNI MENSTRUACIJA VEC 4-DAN I NIJE MI JASNO ZBOG CEGA. URADILA SAM TEST NA TRUDNOCU I NEGATIVAN JE. KADA MOGU OCEKIVATI DRUGU MENSTRUCIJU I DA LI JE SADA TAJ LEK “NAPRAVIO PROBLEM”. RANIJE DO TE TERAPIJE IMALA SAM MENSTRUACIJU NA TACNO 28 DANA. HVALA UNAPRED. VELIKI POZDRAV.

Želite trudnoću,a uzrujate se kad izostane ciklus……Polako, miom ne treba dirati, pokušajte ostati trudna i budite strpljiva. Ne treba vam nikakav lijek,za sada…..

read more

Imam pitanje vezano uz nalaz spermiograma .suprug i i ja unazad 6 mjeseci pokusavamo zatrudniti ali bezbuspjeha.ja imam 38g a on 31.iz prvog braka imam 2 djece.obavila sam gin.pregled sa papa testom i briseve i nalazi su uredni.on je zbog nalaza spermiograma poslan urologu koji je posle pregleda ustanovio normozoospermiju uz likvefakciju potpunu izmedju 30 i 60 min.pregledom prostate da je malena glatka organicena elasticna i bezbolna.zanima me da li je uz takav nalaz moguca prirodna oplodnja ili da se ipak odlucimo na umjetnu jer zbog svojih godina ja ne bih cekala.i da li bi terpuja clomifenom imala pomogla ukoliko bi pocela da ga pijem

Nešto ne “štima”, trebate doktora, obradu i liječenje…..VP!

read more

Imam 18 godina,operisala sam pre 5 godina slepo crevo,a zatim nakon 2 priraslice na crevima,i ostala je na desnom janiku jedna.Nakon toga imam krvarenja izmedju ciklusa,na primer posle 5 dana od ciklusa,moj ginekolog kaze da je to sve normalno,i jedino da uzimam kontraceptivne pilule,sto nisam uradila. U poslednja 3 meseca,neprestano me boli kicma,pogotovo sa te desne strane. Zanima me da li ona moze da raste i da vrsi pritisak na nesto,pa da me od toga boli tako kicma? I da li mogu da imam upalu jajnika ako sam nevina? Moj ginekolog je rekao da ne mogu,al sam procitala neke clanke gde to nije bitno?

Priraslice mpogu biti uzrok kroničnih bolova, a upalu adneksa mogu imati i žene koje nisu imale odnose. VP!

read more

Poštovani, 4 godine sam pila Logest zbog jako bolnih i neredovitih mentruacija. u listopadu sam prestala piti pilule i nakon zadnje pilule menstruacija je došla uredno, nakon nje sam imala nezaštićen odnos (nije završio u mene). u studenom, dakle bez konzumiranja pilula došla je s 3 dana zakašnjenja, ali obilna i bolna (u međuvremenu dok je kasnila sam napravila test-negativan). od te koja je došla sa zakašnjenjem do danas (11.siječanj) nemam menstruaciju. u vrijeme kada je trebala doći jako me bolio trbuh ali nije došla. u zadnje vrijeme me boli donji dio stomaka i leđa, pretjerano se znojim, nervozna sam, imam lagani svrbež dole, i bijeli gusti iscjedak, grudi su osjetljive. zbog svega ovog i čitanja po internetu o lažnim menstruacijama napravila sam još dva testa trudnoće koja su negativna. Zanima me da li je moguće da je sve uzrok prestanak pilula ili). jer jako se brinem, ginekolog ne radi, a trudnoća nije trenutno poželjna. Lijep pozdrav

Ako je test negativan, gotovomje sigurno da niste trudna……

read more

Dobar dan , htjela bih vase misljenje u vezi kasnjenja moje menstruacije , menstruaciju sam trebala dobiti 06.01.2018 no ona nije dosla umjesto nje sam dobila svijetlo smedi iscjedak koji je trajao dva dana i bjelkasti iscjedak poslje njega . imala sam spolni odnos na dan kada sam trebala dobiti mentruaciju i tjedan prije nove godine. kada mi nije dosla menstruacija zabrinula sam se i napravila test za trudnocu *urin 04.01.2018 i jos jedan 09.01.2018 i oba testa su ispala negativna . iako su bila negativna ja se svejedno jako brinem da sam trudna iako nemam nikakve bolove u trbuhu ,nikakvih poremecaja u prehrani niti su mi prsa osjetljiva . prije godinu dana nisam dobila mentruaciju 3 mjeseca za redom zbog hormonalnog poremecaja . moram li biti i dalje jako zabrinuta zbog trudnoce

Ako imate odnose, možete zanijeti……

read more

Svojim nepaznjom sam sa usne prenio herpes svojoj partnerici, koji se razvio u genitalni herpes. Posjetili smo ginekologa i propisanu su joj lijekovi i krema i njen herpes na jednom dijelu je saniran, dok se na drugom jako prosirio. Dobili smo dosta savjeta da koristi pored propisane terapine kantarionovo ulje na upaljenim dijelovima. Zanima me vase misljenje o tome, iz razloga abnormalne tvrdoglavosti moje partnerice, koja samo ide njoj na stetu. Iskreno se radujem vasem odgovoru. S postovanjem,

Herpes s usana je uzorokavn drugačijim tipom virusa od herpesa spolnih organa, pitanje je jeste li Vi uzrok bolesti Vaše partnerice…….

read more

Pošaljite nam upit i dogovorite pregled

 nisam robot

Ginekološka poliklinika GinOps

Polikliniku GinOps osnovala je prof. dr. sc. Snježana Škrablin, nakon prikupljenih 25 godina kliničkog iskustva u Klinici Petrova . Dr. Škrablin je specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist iz fetalne medicine i opstetricije,...

Kontakt

Korčulanska 3F
10000 Zagreb
Mob. 091 668 89 98
E-mail: ginops@ginops.hr
Tel. 01 6180 955

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike!

© GinOps. Sva prava pridržana.