Genitalne mikoplazme (Uueaplazma i mikoplazma)

Kundin je prvi 1970.g, na osnovu pronalaska mikoplazme u korionu, decidui i placenti žena sa spontanim pobačajem, pretpostavio ulogu mikoplazme pri spontanom pobačaju. Danas znamo da u nekih žena , posebice ureaplazma, uzorkuje vrlo teške komplikcije trudnoće: prijevremeno prsnuće vodenjaka i intraamnijsku infekciju. Zato je svaku infekciju ovim uzročnicima u trudnica potrebno ozbiljno i uporno liječiti.
Još uvijek je nejasna patogeneza infekcije Mikoplazme hominis i Ureaplasme urealiticum, možda i stoga što su ovi indikatori seksualnog ponašanja vrlo često su udruženi s drugim aerobnim i anaerobnim uzročnicima. Sigurno je da valja biti vrlo oprezan kod interpretacije pozitivnih nalaza, a za sada se čini izvjesnim kako nema opravdanja provoditi testove probira za izolaciju mikoplazme u neplodnih brakova. Isto tako, s obzirom da u negravidnih žena I U MUŠKARACA OVAJ UZROČNIK NE UZROKUJE TEGOBE I KOMPLIKACIJE, žene koje ne planiraju trudnoću i njihove partnere ne treba liječiti.

Pitajte doktore

Pošaljite nam upit i dogovorite pregled

 nisam robot

Ginekološka poliklinika GinOps

Polikliniku GinOps osnovala je prof. dr. sc. Snježana Škrablin, nakon prikupljenih 25 godina kliničkog iskustva u Klinici Petrova . Dr. Škrablin je specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist iz fetalne medicine i opstetricije,...

Kontakt

Korčulanska 3F
10000 Zagreb
Mob. 091 668 89 98
E-mail: ginops@ginops.hr
Tel. 01 6180 955

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike!

© GinOps. Sva prava pridržana.

Share This