Možete pokušati, zašto ne….Kod posljednje trudnoće, u vašoj krvi nadjena su protutijela, dakle, imunizirana ste. No, imunizacija je bila vrlo blaga, tako da žutica koju je dijete imalo vjerojatno nije nastala zbog rh, već zbog ABO grupnih protutijela. U koliko iduće dijete bude Rh pozitivno, titar protutijela vjerojatno će rasti. Koliko, nemoguće je unaprijed predvidjeti. Medjutim, ovisno o genotipu vašeg muža, moguće je da dijete bude i negativno; to ne znamo sa sigurnošću jer taj nalaz nemate….I bilo bi dobro napraviti ga; to će vam objasniti i uputiti vas vaš doktor; zove se rh genotipizacija.
Danas možemo uspješno liječiti djecu majki s rh imunizacijom tijekom trudnoće. To je složen postupak zbog kojeg će biti potrebno javiti se subspecijalistu fetalne medicine koji to zna raditi…Posljednjih godina rh imunizacija postaje rijetka, no, svake godine liječimo nekoliko trudnica; sretna sam jer smo obično uspjevali roditi zdravo dijete. VP!

Pitajte doktore

Pošaljite nam upit i dogovorite pregled

 nisam robot

Ginekološka poliklinika GinOps

Polikliniku GinOps osnovala je prof. dr. sc. Snježana Škrablin, nakon prikupljenih 25 godina kliničkog iskustva u Klinici Petrova . Dr. Škrablin je specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist iz fetalne medicine i opstetricije,...

Kontakt

Korčulanska 3F
10000 Zagreb
Mob. 091 668 89 98
E-mail: ginops@ginops.hr
Tel. 01 6180 955

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike!

© GinOps. Sva prava pridržana.

Share This